EXCLUSIV! In scandalul perchezitiilor la executorii judecatoresti care s-au ocupat de averea miliardarului Dinu Patriciu, apare si numele escrocului care a “tepuit” peste 200 de timisoreni in afacerea Radisson! VEZI de ce face corecturi la presa presedintele executorilor din tara, Cristin Jurchescu!

ciprian_nistorNici nu s-au stins bine ecourile mega-escrocheriei imobiliare Radisson, in urma careia aproape 200 de timisoreni au ramas mai saraci cu peste 3 milioane de euro, ca numele artizanului acestei inselatorii, Ciprian Nistor (foto), apare intr-un alt dosar de evaziune fiscala.


Mai exact, Ciprian Nistor, care asteapta pedeapsa definitiva in dosarul Radisson, a fost mentionat, astazi, in dosarul activitatii infractionale a unor executori judecatoresti din Bucuresti si a zece societati comerciale din capitala, Ilfov si Ialomita, prejudiciul estimat de procurori fiind estimat la 3 milioane de euro. In cadrul anchetei sunt vizati  executorii judecatoresti Dorina Gont, presedinta Camerei Executorilor Judecatoresti de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, si Lucian Gont, astfel ca perchezitiile declansate azi dimineata au si cuprins biroul acestora din Capitala, dar si locuinta lor.

Anchetatorii sustin ca infractiunile de evaziune fiscala au fost savarsite, in perioada 2011-2014, prin sustragerea de la plata taxelor si impozitelor catre bugetul consolidat al statului, prin evidentierea unor operatiuni comerciale fictive. Potrivit unor surse judiciare, ar fi vorba despre biroul executorilor judecatoresti care in trecut s-a ocupat de executarea averii lui Dinu Patriciu.

Aceleasi surse spun ca in dosar ar fi vizat si omul de afaceri Ciprian Nistor, care ar controla firme offshore in conturile carora ar fi fost virati banii din evaziune fiscala. In urma celor 15 perchezitii domiciliare in Bucuresti si in judetele Ilfov si Ialomita, au fost puse in aplicare si opt mandate de aducere emise pe numele persoanelor suspectate de comiterea de infractiuni.

IM000619.JPG

In conditiile in care anumite publicatii din tara au implicat Uniunea Nationala a Executorilor Judecatoresti in acest scandal, ca urmare a confuziei cu Camerei Executorilor Judecatoresti de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, presedintele executorilor din Romania a tinut sa faca o corectura de rigoare. “Sefa Uniunii Executorilor Judecatoresti din Romania la care publicatiile fac referire este Presedintele Camerei Executorilor Judecatoresti de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, si nu presedintele UNEJ. Presedintele Uniunii Nationale a Executorilor Judecatoresti este domnul Cristian Mihai Jurchescu, din anul 2013, numit prin Hotararea Congresului UNEJ nr.6/17.05.2013. Mai mult, Uniunea Nationala a Executorilor Judecatoresti isi ofera sprijinul organelor competente in vederea finalizarii demersurilor legale corespunzatoare”, a precizat executorul timisorean Cristian Mihai Jurchescu. (G.I.)

 

 

2 thoughts on “EXCLUSIV! In scandalul perchezitiilor la executorii judecatoresti care s-au ocupat de averea miliardarului Dinu Patriciu, apare si numele escrocului care a “tepuit” peste 200 de timisoreni in afacerea Radisson! VEZI de ce face corecturi la presa presedintele executorilor din tara, Cristin Jurchescu!

  1. Artizanul sau artizanii afacerii Radison? Că parcă erau doi.Plus un personaj din mass media. Plus ceva din Garda Financiară…

Leave a Reply