EXPLOZIV! Fiica fostului presedinte al Consiliului Judetean Timis, Diana Andreescu, a fost chemata la DNA in calitate de martor impotriva propriului tata! Tanara a refuzat sa dea declaratii, dupa ce un avocat a instiintat-o ca nu are aceasta obligatie!

diana_andreescu_impact

Eforturile procurorilor DNA de a aduna probe in dosarul spatiilor inchiriate la Aeroportul International Timisoara au cuprins, in ultima vreme, intr-o serie de masuri procedurale apasatoare pentru inculpati, cum a fost punerea sub sechestru asigurator a doua vile si un apartament pentru acoperirea unei sume de nici 5.000 de euro, sau, mai nou, chemarea la audieri a copiilor celor anchetati.


Astfel, procurorul de caz, Lucian Dolcu, a decis sa o citeze la audieri, in data de 23 aprilie, pe nimeni alta decat Diana Andreescu, fiica fostului presedinte al Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc, care a venit insotita de avocat. In conditiile in care martorii nu pot fi asistati de avocati, Gheorghe Onea a fost invitat sa astepte pe hol, in timp ce Diana Andreescu a fost instiintata ca tatal sau este urmarit penal.

“Tatal dumneavoastra a comis infractiuni de o mare gravitate, motiv pentru care ati fost invitata la DNA sa ne spuneti ce stiti despre aceste fapte”, a incercat procurorul sa-si intimideze martorul, moment in care a intervenit unul dintre avocatii prezenti in biroul omului legii pentru a-i dezvalui Dianei ca nu este obligata sa depuna marturie impotriva propriului tata.

“Am intervenit si i-am comunicat fiicei domnului Ostaficiuc ca legea ii permite sa refuze audierea si sa nu dea nicio declaratie impotriva propriului tata. In aceste conditii, tanara s-a resemnat si i-a spus procurorului ca nu doreste sa dea nicio declaratie despre tatal sau. Aceasta decizie l-a deranjat vizibil pe domnul procuror Dolcu, insa nu a avut incotro si a incheiat un proces verbal in care a consemnat ca Diana Andreescu se prevaleaza de dreptul sau de a nu face declaratii si ca nu doreste sa fie audiata in calitate de martor”, ne-a declarat unul dintre avocatii prezenti la aceasta intalnire din birourile DNA.

lucian_dolcu

In conditiile in care, conform articolului 117 din Noul Cod de procedura penala, “sotul, ascendentii si descendentii in linie dreapta, precum si fratii si surorile suspectului sau inculpatului”, au dreptul de a refuza sa dea declaratii in calitate de martori, tentativa procurorului Lucian Dolcu de a o audia pe fiica lui Constantin Ostaficiuc, fara sa-i fi comunicat ca are dreptul legal de a nu da declaratii in calitate de martor, apare ca un gest procedural extrem, care tradeaza o “cursa” disperata dupa eventuale probe in dosar.

Reamintim ca, in 2011, ANI a descoperit ca fiica sefului CJT a primit in concesiune pe 49 de ani, fara licitatie, un teren in perimetrul Parcului Industrial si Tehnologic Timisoara, iar contractul a fost semnat, din partea CJT, chiar de Constantin Ostaficiuc. Din acest motiv, fostul sef al CJT a fost declarat in conflict de interese si i s-a luat dreptul de a mai fi ales sau de a ocupa o functie publica timp de trei ani. Tot aceeasi firma s-a aflat in relatii contractuale cu Muzeul de Arta Timisoara, institutie publica aflata sub autoritatea Consiliului Judetean Timis, prin incheierea pe o perioada nelimitata a contractului de furnizare nr. 14/13.10.2010, avand ca obiect servicii de tiparire pe baza comenzilor ferme ale autoritatii contractante.  (V.E.)

 

3 thoughts on “EXPLOZIV! Fiica fostului presedinte al Consiliului Judetean Timis, Diana Andreescu, a fost chemata la DNA in calitate de martor impotriva propriului tata! Tanara a refuzat sa dea declaratii, dupa ce un avocat a instiintat-o ca nu are aceasta obligatie!

  1. art 217, Cod procedura penala prevede obligatia procurorului de a comunica martorului ca are dreptul sa refuze sa dea declaratii

Leave a Reply