DECIZIE FINALA IN DOSARUL RADISSON! Fostul sef al Garzii Financiare Timis, Ionel Olari, si fiul sau Razvan – achitati definitiv in dosarul celei mai mari escrocherii imobiliare din Banat! VEZI cati ani de puscarie va face teparul Ciprian Nistor!

ionel_olari_impact

Curtea de Apel Bucuresti a dat verdictul final in dosarul celei mai mari escrocherii imobiliare din Banat.


Dupa zece ani de la demararea acestei afaceri penale si cinci ani de procese, instanta a stabilit cine va sta dupa gratii, cine este achitat definitiv si cati pagubiti vor primi banii inapoi. Astfel, in plan penal, magistratii instantei de apel au admis doar contestatia lui Ciprian Nistor, “creierul” Radisson, arestat preventiv in alta cauza, si i-au redus pedeapsa de la 10 ani la 8 ani de inchisoare. Motivul acestui favor este legat de o intelegere cu procurorii pe care condamnatul ar fi facut-o in dosarul de evaziune fiscala a executorului judecatoresc Dorina Gont, presedinta Camerei Executorilor Judecatoresti de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, despre care ar fi scris un denunt. De asemenea, au fost admise si apelurile a cinci parti civile, care au solicitat despagubiri cumulate de peste 175.000 de euro, pe care inculpatii vor trebui sa le achite in solidar.

In schimb, au fost respinse ca nefondate apelurile formulate de ceilalti doi escroci din dosarul Radisson, Andreas Nadasdy si Dumitru Cojocariu, astfel ca acestia vor executa cate 8 ani, respectiv 6 ani de inchisoare, atat cat au primit, in prima instanta, de la Tribunalul Bucuresti. Nici apelul Asociatiei Pagubitilor de Radisson nu a fost luat in considerare, fiind respins, judecatorii stabilind ca acesta a fost formulat tardiv.

Celelalte dispozitii din sentinta instantei de fond au fost confirmate, astfel ca fostul sef al Garzii Financiare Timis, Ionel Olari, si fiul sau Razvan au fost achitati definitiv, de acelasi verdict bucurandu-se si patronul hotelurilor Reghina, Octavian Mares, care a fost trimis in judecata pentru marturie mincinoasa. Definitiva ramane si hotararea Tribunalului Bucuresti ca 100 de persoane care s-au constituit parti civile in dosar sa fie despagubite cu sume cuprinse intre 6.000 de euro si 120.273 de euro, totodata ridicandu-se definitiv si sechestru asigurator care a fost pus asupra a doua imobile apartinand inculpatilor Ionel si Razvan Olari.

Sa mai spunem ca aceasta ancheta a fost coordonata de procurorul DNA Lucian Papici, dupa ce fostul sef al DNA Timisoara, Vlad Speriusi, a solutionat ancheta locala cu NUP. De altfel, dupa acest insucces in combaterea coruptiei, Vlad Speriusi s-a si pensionat. Potrivit comunicatului DNA de la data finalizarii anchetei,

“in perioada februarie 2005 – decembrie 2007, inculpatii Nistor Ciprian si Nadasdy Andreas, in calitate de asociati si, respectiv, administrator la societatile comerciale mentionate mai sus si pretinzand ca sunt dezvoltatori imobiliari, au indus si mentinut in eroare un numar de peste 100 de persoane cu prilejul incheierii si executarii contractelor avand ca obiect constructia si vanzarea unor apartamente in Timisoara. In unele situatii apartamentele nu au fost construite deloc, iar in alte situatii, desi au fost construite partial, contractele de vanzare – cumparare nu au mai putut fi executate, deoarece locuintele au iesit din patrimoniul firmei Radisson”.

Sumele investite de cele cateva zeci de persoane care au intentionat sa-si cumpere apartamente in blocul “Radisson” au variat intre 50.000 si 80.000 de euro, bani pe care familiile i-au achitat in avans pentru a obtine o locuinta intr-unul dintre cele doua blocuri. Cea mai importanta “momeala” a cuplului Nadasdi – Nistor a fost cladirea cu patru etaje ridicata pe strada Dej din Timisoara, care a fost aratata tuturor amatorilor de chilipiruri imobiliare pentru a-i convinge vizual de seriozitatea unui proiect de tip caritas. Blocul “Radisson” a fost a fost scos la licitatie publica in primavara anului 2010 de catre omul de afaceri sirian Ahmed Jabri Tabrizzi, dupa ce acesta i-a imprumutat pe cei doi escroci cu suma de 700.000 de euro, iar banii nu i-au mai fost restituiti. Imobilul a fost adjudecat de compania romaneasca cu capital italian “Sinergy Est”, care a achitat suma de 1.010.00 de euro. (G.I.)

Foto: adevarul.ro

One thought on “DECIZIE FINALA IN DOSARUL RADISSON! Fostul sef al Garzii Financiare Timis, Ionel Olari, si fiul sau Razvan – achitati definitiv in dosarul celei mai mari escrocherii imobiliare din Banat! VEZI cati ani de puscarie va face teparul Ciprian Nistor!

  1. Omul de afaceri Ahmed Tabrizzi e sirian, iranian sau româno- sirian? Bine că a fost achitat domnul Ovidiu, acum Universitatea Mihai Eminescu va porni din nou duduind, cu viteze socialiste multilateral aplicate. Dacă nu cumva a falimentat…

Leave a Reply