CONFLICT DE INTERESE! Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara a finalizat ancheta in dosarul fostului director executiv al APIA Arad! Gheorghe Alda este acuzat de conflict de interese, dupa ce a acordat plati unei firme din care facea parte si sotia sa!

3-gheorghe-alda

Procurorii din cadrul Parchetului de pe  langa Curtea de Apel Timisoara  au finalizat urmarirea penala si au dispus trimiterea in judecata a inculpatului Gheorghe Alda, fost director executiv al APIA Arad, pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese.


Din probatoriul administat de anchetatori pe parcursul urmaririi penale a rezultat faptul ca inculpatul, in calitate de director executiv al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura – Centrul Judetean Arad, a aprobat, prin semnare, in data de 17.03.2010, o decizie de acordare a platilor in cadrul schemelor de sprijin pe suprafata pentru campania 2009, in favoarea unei societati comerciale in care sotia sa avea calitatea de asociat.

In baza acestei decizii s-a platit societatii comerciale restul sumei de 56.336,24 lei pentru Schema de plata unica pe suprafata – S.A.P.S. si suma de 153.741,92 lei pentru Schema pentru plati nationale directe complementare – P.N.D.C. 1, suma totala fiind de 210.078,03 lei. Dosarul a fost trimis, spre competenta soluţionare, Judecatoriei Arad.

“Precizam ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedură penala, finalizarea urmaririi penale si trimiterea rechizitoriului instantei de judecata, situatie care nu poate infrange in nici un fel principiul prezumtiei de nevinovatie”, atrage atentia procurorul Camelia Miculescu. (G.I.)

Leave a Reply