AVANSARE! Un judecator de la Curtea de Apel Timisoara a castigat concursul de promovare la Inalta Curte de Casatie si Justitie! In anul 2011, acesta a intrat in conflict cu omul de afaceri Eugen Seracin, care i-a cerut despagubiri de peste 100.000 de lei pentru o decizie contestabila

decizii-iccj

Magistratul Cristian Daniel Oana, de la Curtea de Apel Timisoara, este unul dintre castigatorii concursului de promovare in functia de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie si, in consecinta, in perioada urmatoare isi va desfasura activitatea in cadrul Sectiei de Contencios Administrativ si Fiscal de la instanta suprema.


La acest concurs, desfasurat in perioada 5 ianuarie – 4 iunie, s-au inscris nu mai putin de 25 de judecatori din toata tara, care au indeplinit criteriile de selectie stabilite de Consiliul Superior al Magistraturii, respectiv o vechime in activitatea de judecator de cel putin 15 ani, calificativul foarte bine la ultimele trei evaluari, fara sanctiuni disciplinare si cel putin trei ani in functia de judecator de curte de apel.

Dupa derularea tuturor probelor de concurs, CSM a anuntat numele celor patru magistrati care si-au castigat dreptul de a fi avansati la Inalta Curte de Casatie si Justitie, printre care se afla si cel al lui Cristian Daniel Oana, care a obtinut 91,88 de puncte, al doilea rezultat al concursului.

“I-am dat referinte bune in ceea ce priveste conduita profesionala in sala de sedinte, integritatea si deontologia judecatorului de la Curtea de Apel Timisoara, pentru ca avocatii nostri n-au avut niciun fel de probleme in timpul proceselor prezidate de domnia sa. Este un tip ponderat, la locul lui, nu a jignit niciodata avocatii in sala de sedinte, este un bun coleg in infaptuirea actului de justitie”, spunea decanul Baroului Timis, Valeriu Rauta, in recomandarea facuta candidatului, la cererea organizatorilor.

Conform declaratiei de avere, Cristian Daniel Oana detine 5.200 mp de teren si o casa de aproape 100 mp la Sacosul Turcesc, dar si o Skoda Octavia din 2008. In anul 2011 a intrat in conflict cu omul de afaceri Eugen Seracin, care i-a solicitat despagubiri de 112.000 de lei in urma unor procese in care magistratul i-a scos “basma curata”, la Tribunalul Timis, pe primarul Gheorghe Ciuhandu si secretarul Ioan Cojocari.

Cei doi erau acuzati de intarziarea cu doi ani a unei investitii imobiliare in Calea Aradului, prin nepunerea in aplicare a unei hotarari judecatoresti care prevederea elaborarea si votarea unui PUD, si provocarea unei pagube de 11 milioane de euro. (V.E.)

 

 

Leave a Reply