LEGEA AMNISTIEI FISCALE! Peste patru milioane de romani scapa de urmarirea Fiscului, pentru anumite venituri realizate in ultimii trei ani! Printre cei care vor beneficia de efectele acestei amnistii se afla si ziaristii!

amnistie

Peste patru milioane de romani scapa de urmarirea Fiscului, dupa ce, miercuri, Parlamentul a aprobat Legea amnistiei fiscale. Multi dintre acestia au fost amenintati cu executarea silita inca de acum cateva luni, cand au primit somatii de plata.


Legea vizeaza impozitele suplimentare stabilite de Fisc pentru cateva categorii de venituri realizate din 2012 incoace. Mare parte dintre cei cuprinsi in legea amnistiei au avut, incepand din 2012, venituri din profesii liberale sin din drepturi de autor, pe care Fiscul a decis sa le incadreze drept salarii.

Este vorba despre 655.000 de persoane, respectiv arhitecti, medici, farmacisti, evaluatori si ziaristi. O alta categorie este cea a persoanelor care au incasat diurne pe perioadele lucrate in strainatate, cel mai bun exemplu constituindu-l soferii de TIR, carora Fiscul le-a calculat impozite suplimentare pentru diurna incasata cat au stat in afara tarii.

Cea mai numeroasa categorie este a celor care au avut venituri numai din dobanzi si dividente, de regula – de cativa lei pe an. Chiar si pentru aceste sume infime, Fiscul a cerut plata a 468 de lei pe an contributii de sanatate. In total, peste 4 milioane de romani au fost somati sa achite diferente de impozite sau se asteptau sa primeasca asemenea somatii.

Paradoxal, cei care s-au conformat cand au primit hartiile de la Fisc si au platit, raman cu banii dati, dupa ce in Parlament s-a respins ideea de restituire a banilor. Totusi, oficialii Ministerului Finantelor au declarat ca vor analiza exact care este cea mai buna solutie legala si reparatorie in aceasta situatie. (M.I.)

Leave a Reply