SPARGERE LA CRAMELE RECAS! Politia Timis investigheaza modul in care, persoane necunoscute, au furat o mare suma de bani din seiful societatii! Hotii au trecut de paznici, de camerele de supraveghere si, intamplator, au nimerit si cifrul de la seif

crama_recas

Devenite un punct de tractie pentru orice turist pasionat de vinuri, Cramele Recas au inceput sa starneasca un anumit gen de interes “profesional” si in breasla spargatorilor de profesie.


Ca o confirmare a acestui interes infractional, la Politia Timis exista in lucru un dosar penal care are ca obiect o spargere data chiar la Cramele Recas. Evenimentul s-a petrecut in urma cu o luna, mai exact in noaptea de 31 mai/1 iunie, iar hotii au reusit ca, in numai 12 minute, sa fure o mare suma de bani aflata in seiful cladirii de birouri.

“Spargerea cred ca s-a dat la pont, intrucat hotii nu au fost vazuti nici de paznici, dar nu au fost surprinsi nici pe camerele de supraveghere montate pe cladire. Cu siguranta, cei care s-au incumetat sa sparga Cramele Recas erau profesionisti, intrucat camerele video au fost indisponibilizate prin proiectarea in obiectivul de filmare a unui fascicul puternic de lumina. Toata operatiunea a durat 12 minute, rastimp in care au patruns in cladire, au ajuns la seif, l-au deschis, au incarcat in genti circa 800.000 de lei si s-au facut nevazuti. Deocamdata, avem un cerc de suspecti, insa ancheta avanseaza destul de greu intrucat hotii nu au lasat niciun fel de urme”, ne-a dezvaluit un lucrator de politie.

In conditiile in care, de la instalarea noului inspector sef la IPJ Timis, comisarul sef Ion Mirescu, transparenta institutiei tinde catre zero, intelegem ratiunile pentru care acest jaf nu a fost mediatizat in randul presei. Totusi, exista voci timide care nu exclud varianta unei inscenari, cu sustragerea unei sume consistente de bani, pornind de la faptul ca hotii au fost atat de abili incat au trecut si de paznici, si de camerele de supraveghere, iar in cele din urma au aflat intamplator si cifrul de la seif.

Sigur ca, la cifra de afaceri a Cramelor Recas, care in 2014 a fost de aproape 100 milioane de lei, cu un profit de circa 20 de milioane de lei, o suma de 800.000 de lei nu reprezinta un capat de tara, insa tot ramane misterul unei lovituri atat de bine puse la punct. (Vlad Enciu)

Leave a Reply