POLITIE JUDICIARA! Procurorul General doreste ca modelul de politie judiciara implementat la nivelul DNA si DIICOT sa fie extins la nivelul tuturor unitatilor de parchet! “Eficienta acestui mod de lucru este validat de rezultatele deosebite obtinute de cele doua structuri specializate ale Ministerului Public”

nitu

Procurorul General al Romaniei, Tiberiu Nitu, considera necesara infiintarea in cadrul Politiei Romane a unei structuri de politie judiciara, constituita din ofiteri si agenti de politie judiciara specializati, care sa fie implicati exclusiv in efectuarea actelor de urmarire penala in cauzele aflate pe rolurile parchetelor.

“In calitate de sef al Ministerului Public, consider ca este momentul sa dam o eficienta sporita dispozitiilor articolului 131 din Constitutia Romaniei. Va rog sa imi permiteti sa va reamintesc doar continutul alineatului 3: <Parchetele functioneaza pe langa instantele de judecata, conduc si supravegheaza activitatea de cercetare penala a politiei judiciare, in conditiile legii>. Se poate observa ca reorganizarea parchetelor este strans legata de o reorganizare a politiei judiciare. Structurile specializate ale Ministerului Public – DNA si DIICOT – beneficiaza de corpuri politienesti specializate, eficienta acestui mod de lucru fiind validata de rezultatele deosebite obtinute. Este momentul sa instituim acest sistem la nivelul intregului Minister Public. In acest sens, consider ca este oportuna infiintarea in cadrul Politiei Romane a unei structuri de politie judiciara, constituita din ofiteri si agenti de politie judiciara specializati, care sa fie implicati exclusiv in efectuarea actelor de urmarire penala in cauzele aflate pe rolurile parchetelor”, a afirmat duminica Nitu la Palatul de Justitie, unde a fost marcata Ziua Justitiei. (Vlad Enciu)


Leave a Reply