DOSARUL SEX CU MINORE! Procuroarea Carmen Martinov a decis sa plece in concediu de odihna, iar dosarul a fost preluat de colegul sau, Sandu Antonio! “Voi continua sa fac atatea memorii, notificari si plangeri penale pana cand acest dosar suspect va fi preluat de structura centrala a DIICOT!”, spune avocatul Florin Kovacs

minora1

Curtea de Apel Timisoara trebuia sa solutioneze, azi, cererea de inlocuire a masurii preventive a agentului de politie Ovidiu Gitan, de la Sectia I Politie, arestat preventiv in dosarul grupului de proxenetism instrumentat de procurorii DIICOT.


Inainte de a intra in dezbaterea propriu-zisa a cererii, judecatorul de drepturi si libertati a pus in discutie calitatea de aparator a avocatului Florin Kovacs,  invocand faptul ca legea nu permite unui avocat care a fost audiat ca martor sa mai puna concluzii in acelasi dosar.

“Am invocat o decizie a Curtii Constitutionale, care a stabilit ca articolul 21 din Legea 51/1995 este neconstitutional, in sensul ca justitiabilii sunt liberi sa-si aleaga avocatul, insa doamna judecator nu a fost de acord sa-mi permita exercitarea mandatului de aparator in cauza. In aceste conditii, clientul meu nu a acceptat un avocat din oficiu, astfel ca am solicitat amanarea dezbaterilor pentru a aduce un alt avocat in substituire. Instanta a fost de acord si a fixat un nou termen, in data de 8 iulie, data cand se va lua in discutie si solicitarea mea, argumentata cu fapte concrete, ca in acest dosar sa fie audiata ca martor si procurorul Carmen Martinov. Desi, aparent, prin citarea mea ca martor de serviciu, procurorii DIICOT au obtinut scoaterea avocatului Kovacs din dosar, pentru a nu le strica jocurile prin care se incearca  scoaterea basma curata a clientilor de lux din reteaua de prostituate a lui Paul Manzu, voi continua sa fac atatea memorii, notificari si plangeri penale, pana cand acest dosar suspect va fi preluat de catre Structura Centrala a DIICOT”, ne-a declarat Florin Kovacs.

Paradoxal, in ciuda faptului ca acest dosar este unul extrem de complex, cu inculpatul principal fugit si dat in urmarire internationala, procurorul de caz Carmen Martinov si-a luat o pauza si plecat in concediu de odihna, fiind inlocuita de colegul sau, procurorul Sandu Antonio. De altfel, nu este exclus ca plecarea intempestiva in concediu a procuroarei Martinov sa fi fost decisa de conducerea DIICOT, dupa scandalul pierderii suspecte a inculpatului Paul Manzu si a audierii in calitate de martor, la fel de suspecta, a avocatului Florin Kovacs.

“Miza scoaterii mele din dosar tine de siguranta anchetei si de confidentialitatea intelegerilor dintre procuror si suspecti, intrucat in ultimele doua sau trei dosare in care am aparat clienti acuzati de DIICOT, am obtinut fie achitarea acestora, fie primirea unor pedepse cu suspendare”, mai explica Florin Kovacs.

In perioada urmatoare, procurorii vor trece la audierea clientelor majore din dosar, denumite “babaciuni” in stenograme, printre care o jurnalista si o avocata, ambele de peste 30 de ani… (Vlad Enciu)

Leave a Reply