SALUTUL NAZIST IN PARLAMENTUL EUROPEAN! Un eurodeputat de extrema dreapta a efectuat salutul nazist! Polonezul Janusz Korwin-Mikke si-a exprimat, in acest fel, dezacordul fata de introducerea unui bilet de tren unic in Europa (VIDEO)

nazist_impact

Un eurodeputat polonez de extrema dreapta, Janusz Korwin-Mikke, a efectuat salutul nazist in sediul Parlamentului European, la Strasbourg, pentru a-si exprima dezacordul fata de introducerea unui bilet de tren unic in Europa, relateaza postul Radio Polonia in pagina electronica.


Ministrul polonez de Externe Grzegorz Schetyna a prezentat joi scuze Europei, Parlamentului European si alegatorilor lui Janusz Korwin-Mikke pentru comentariile acestuia, potrivit postului polonez.

 “Ein reich, ein volk, ein ticket”, a scandat Janusz Korwin-Mikke marti in Parlamentul Janusz Korwin-Mikke, potrivit site-ului ziarului francez L”express. El isi exprima astfel opozitia fata de crearea unui bilet unic de calatorie pe teritoriul tuturor statelor membre al Uniunii Europene (UE).

Sloganul face o trimitere clara la sloganul Germaniei naziste “Ein reich, ein volk, ein Fürher” (un popor, un stat, un sef), noteaza ziarul.

Dupa ce a pronuntat aceste cuvinte, Janusz Korwin-Mikke a efectuat salutul nazist, provocand proteste in plen.

 “Mereu diversitate, mereu se spune ca Parlamentul apara diversitatea. Dar de fiecare data cand votam este pentru unificare. Noi nu suntem pentru diversitate, ci pentru unificare. De aceasta data este ”ein reich, ein volk, ein ticket”. Multumesc mult“, a declarat el marti, pe 7 iulie, intr-o alocutiune de 20 de secunde.

Deputatul european polonez, in varsta de 72 de ani, care pare sa acuze in mod implicit UE ca se comporta ca regimul hitlerist, este liderul istoric al Congresului Noii Drepte, cunoscut pentru luarile sale de pozitie extreme.

De exemplu, Korwin-Mikke se opune dreptului de vot al femeilor, pe care le considera “intermediare intre copii si barbati”. Tot el i-a indemnat pe evrei sa se intoarca in ghetourile poloneze, scrie ziarul francez La Dépeche. (Vlad Enciu)

Leave a Reply