GARDA DE CORP! Fostul procuror Constanta Carstea a solicitat, din nou, asigurarea protectiei cu agenti SPP sau cu politisti, intrucat isi simte viata in primejdie! Iluzia primejdiilor reclamate de procuror a inceput in 2006, dupa arestarea sirianului Zaher Iskandarani

constanta_impact

Obisnuita cu garzile de corp de la SPP sau Politie inca din perioada in care instrumenta dosarul de evaziune fiscala a contrabandistului Zaher Iskandarani, fostul procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara, Constanta Carstea, pare ca se simte din nou amenintata.


Cu siguranta, de aceasta data pericolul nu poate sa vina din partea fostului traficant de tigari de origine siriana, supranumit Printul Banatului, care se sustrage unei condamnari de 5 ani inchisoare, pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti, in aprilie 2014, si nici din partea cetateanului moldovean Serghei Chetraru, care, in noiembrie 1998, a fost arestat pentru vina de a se fi plimbat pe langa blocul procuroarei avand asupra sa o forfecuta de unghii. De aceasta, o amenintare potentiala ar putea veni din zona mafiei imobiliare din Timisoara, care a facut obiectul unei anchete complexe coordonate de catre Constanta Carstea.

In urma cu zece ani, Silvia Conti a Banatului a trimis in judecata mai multi avocati, notari, afaceristi si registratori de Carte Funciara, acuzati de implicare in filierele prin care imobile de milioane de euro din Timisoara fusesera revendicate si obtinute in baza unor documente false. Dupa ani si ani, unii inculpati, cum a fost si avocatul Ioan Lazar, au reusit sa scape “basma curata”, insa cercetarile Constantei Carstea au stat si la baza declansarii altor anchete, coordonate de alti procurori, care, pana la urma, l-a adus in fata justitiei si pe cel considerat capul mafiei imobiliare din Timisoara, bastanul Ionel Carpaci.

Revenind la pericolele resimtite acut de Constanta Carstea in aceasta perioada, acestea au facut obiectul unei cereri depuse, zilele trecute, la Inspectoratul de Politie al Judetului Timis, prin care fostul magistrat solicita asigurarea protectiei. Cu alte cuvinte, delegara unor garzi de corp care sa o pazeasca non-stop sau includerea sa intr-un program de protectie si paza executat pe baza de consemn.

Ultima incercare reusita a fostului procuror de a-si recupera “bodyguarzii” a fost in toamna anului 2009, cand, in timpul unei sedinte a CSM, a adresat solicitarea presedintelui Traian Basescu.

Zaher-Iskandarani-1

“Mi s-a comunicat ca nu mi se mai asigura protectia, pentru ca domnul Virgil Ardeleanu a dispus o alta protectie a mea. Timp de o luna de zile eu nu am intrat sub protectia efectiva a Ministerului de Interne, dispusa pe baza datelor si a unor informatii concludente vizazi de pericolul in care ma aflu eu. Mai multe nu pot sa va spun, pentru ca sunt probleme care vizeaza inclusiv secretul de stat, siguranta nationala. Eu va adresez rugamintea – sunteti presedintele Romaniei si presedintele CSAT. Stiu ca anterior ati apreciat activitatea profesionala depusa de subsemnata, va rog foarte mult sa rezolvati aceasta problema, fiindca este foarte grava”, l-a rugat Carstea pe presedinte, iar raspunsul sefului statului nu s-a lasat mult asteptat. Paza de corp a Constantei Carstea a revenit langa “obiectiv”.

Si de aceasta data, probabil, au fost invocate primejdiile teroriste care o pandesc la tot pasul in localitatea Remetea Mare, unde s-a mutat de cativa ani, iar conducerea IPJ Timis trebuie sa evalueze si sa dispuna in consecinta… (Gh. Ilas)

 

One thought on “GARDA DE CORP! Fostul procuror Constanta Carstea a solicitat, din nou, asigurarea protectiei cu agenti SPP sau cu politisti, intrucat isi simte viata in primejdie! Iluzia primejdiilor reclamate de procuror a inceput in 2006, dupa arestarea sirianului Zaher Iskandarani

  1. teoria complotului e foarte dezvoltata la Constanta Carstea! iar la spalatul rufelor in public n-o intrece nimeni

Leave a Reply