PERCHEZITII IN TIMIS! Traficanti de medicamente impotriva depresiei si anxietatii, considerate droguri de risc, “luati pe sus” de procurorii DIICOT! Din grupul infractional fac parte dealeri de medicamente, farmacisti si chiar un avocat

mascati-2

Procurorii DIICOT Gorj si politistii din cadrul SCCO Gorj, sprijiniti de ofiteri din cadrul BCCO Craiova, BCCO Timisoara, BCCO Cluj, BCCO Bucuresti si IPJ Gorj efectueaza, joi, 14 perchezitii domiciliare pe raza judetelor Gorj, Mehedinti, Dolj, Cluj, Timis si Bucuresti, in cadrul unei actiuni vizand destructurarea unui grup infractional organizat specializat in cumpararea si vanzarea unor medicamente (din tara si strainatate – Serbia) de tip Xanax, Rivotril, Diazepam.


Medicamentele au in continut substanta activa (alprazolanum), considerata drog de risc. Acestea erau scoase din tara si vandute ca droguri in Norvegia.

De asemenea, se efectueaza cercetari si fata de un avocat din cadrul Baroului Mehedinti pentru aderare la grup si complicitate la trafic de droguri de risc. 12 persoane vor fi aduse la audieri.

Grupul infractional a actionat in perioada 2014-2015, implicand dealeri de medicamente, farmacisti si persoane care faceau trafic intern si international cu medicamente cu continut stupefiant de ordinul sutelor de mii de comprimate, realizand beneficii financiare substantiale.

La Biroul Teritorial Gorj al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism a fost inceputa urmarirea penala „in rem” cu privire la fapta de trafic ilicit de droguri de risc, constand in aceea ca o persoana cunoscuta sub apelativul „George” are ca preocupari comercializarea medicamentului Xanax, cautand potentiali beneficiari din judetele Mehedinti si Gorj. Medicamentul comercializat provine atat din Romania, cat si din Republica Serbia si Bulgaria si este furnizat in cutii, percepandu-se intre 25-60Ron/cutie, in raport de concentratia comprimatelor“, potrivit unui comunicat emis de DIICOT.

Activitatea infractionala este savarsita de un grup structurat pe paliere, incepand cu procurarea, distribuirea, vanzarea si transportul acestor medicamente din Romania in Norvegia, unde sunt vandute tot prin intermediul membrilor retelei. S-a stabilit ca procurarea se face de la dealeri de medicamente, care le procura de la depozitele de medicamente din Romania, dupa care sunt distribuite la legaturi din Mehedinti si Gorj, care asigura finantarea si apoi transportul in afara tarii. In acest dosar, anchetatorii colaboreaza cu autoritatile straine. (Vlad Enciu)

 

Leave a Reply