POLITIST VS JUDECATOR! Procurorii DIICOT Timisoara continua sa tina in arest preventiv un politist implicat in dosarul sex cu minore, in timp ce judecatorul implicat, de asemenea, in acelasi dosar, continua sa-si desfasoare activitatea de magistrat! Curtea de Apel a respins cererea de inlocuire a masurii preventive in cazul lui Ovidiu Gitan

ovidiu_gitan

Curtea de Apel Timisoara a respins, din nou, cererea de inlocuire a masurii arestului preventiv cu masura arestului la domiciliu sau a controlului judiciar formulata de inculpatul Ovidiu Gitan, arestat in dosarul sex cu minore instrumentat de DIICOT.


Cu siguranta, judecatorii au considerat ca agentul de politie de la Sectia 1 Timisoara reprezinta un real pericol public si nu poate fi trimis acasa din Arestul IPJ Timis, in contradictie cu un alt inculpat de lux din dosar, judecatorul Nicolae Tomus, care nu numai ca este liber, deci nepericulos pentru societate, ci mai si continua sa-si exercite activitatea de magistrat la Judecatoria Timisoara.

Unitati de masura diferite folosite de Justitie in cazul celor doi inculpati, un politist si un judecator, in conditiile in care judecatorul obsedat sexual are in plus si acuzatia de santaj. Refuzul judecatorului de drepturi si libertati de la Curtea de Apel de a inlocui masura preventiva a inculpatului este cu atat mai surprinzatoare, cu cat procurorul de caz, Carmen Martinov, i-a dat asigurari lui Ovidiu Gitan ca, in instanta, va pune concluzii de acceptare a cererii, ca raspuns la colaborarea acestuia cu anchetatorii, pe toate planurile. Nu numai ca nu s-a intamplat asa, dar procurorul a si cerut respingerea cererii.

“Abuzul comis asupra clientului meul Gitan Ovidiu, cand a fost obligat de catre doamna procuror si de catre cei doi lucratori de politie – intr un birou alaturat celui in care eu ma aflam – sa dea o declaratie (in lipsa mea) prin care acesta era de acord sa fiu audiat si ca isi dadea consimtamantul pentru a ma dezlega de secretul profesional, cu promisiunea ca daca renunta chiar la serviciile mele va fi pus in libertate si doamna procuror nu ii va retine toate infractiunile in sarcina sa, nu poate fi trecut cu vederea, insa acest aspect face obiectul unei plangeri penale separate.

Aceste aspecte, precum ca s-au exerciat promisiuni asupra clientului meu, le am aflat ulterior dupa audierea mea, cand m-am deplasat la Arestul I.P.J Timis, unde acesta mi-a relatat ca i s-a promis de catre politistii de la Crima Organizata Baicu Alin si Gheorghe Cristina, ca daca isi schimba avocatul, doamna procuror il va pune in liberate si nu ii va retine toate acuzatiile, ba chiar va primi si un pachet suplimentar de hrana. Ori, intrebuintarea de promisuni sau amenintari asupra unei persoane aflate intr o situatie vulnerabila – in arest preventiv –, pentru a face sau a nu face ceva, constituie abatere disciplinara in cel mai usor caz, daca nu chiar infractiune!”, spune avocatul Florin Kovacs, care a aflat ca procurorul Martinov a facut presiuni asupra clientului sau pentru renunta la serviciile sale, motiv pentru care va sesiza CSM. (Gh. Ilas)

 

Leave a Reply