RALLY-KART PERIAM! Campionatul de Automobilism din Timis si-a desemnat castigatorii! Bolizii care i-au avut la volan pe Krepelka, Istoc si Preunca au ajuns primii la finish, dupa curse electrizante! “Dorim ca Periamul sa intre in circuitul competitional!”, a spus primarul Cornel Dumitras

campionii_IlasPreunca

Campionatul Judetean de Automobilism si Karting Timis si-a adaugat in portofoliul competitional inca o localitate rurala, prima cu port la Mures, care a gazduit, pentru o zi, toata pleiada de piloti si copiloti din aceasta parte de tara. Rally-Kart Periam a insemnat etapa a VI-a a compionatului timisean de automobilism, dar si o disputa acerba intre competitori si bolizi de curse pentru ocuparea locurilor de pe podium.


“In tara sunt putin peste 30 de localitati rurale care gazduiesc concursuri automobilistice, dintre care 11 sunt in Timis”, a precizat Ladislau Giurisici, presedintele Comisiei de Automobilism si Karting Timis, inainte ca primarul comunei, Cornel Dumitras, sa dea startul festivitatii de premiere.

De fapt, sinteza rurala a lui Ladislau Giurisici nu a fost decat o aluzie subtila la tendinta presedintelui Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, Norris Marcu Mageanu, de a-si subordona competitia din Timis.

“Comisia Nationala de Automobilism si Karting, sub egida carei se desfasoara competitia din Timis, este singura recunoscuta de catre Federatia Internationala de Automobilism, asa ca eforturile celor de la FRAS de a ne subordona este sortita esecului”, a precizat Ladislau Giurisici.

raliu 1

Revenind Rally-Kart Periam, trebuie sa spunem ca echipajul Alex Krepelka – Carmen Kraus, pe un Peugeot 205, a urcat, din nou, pe cea mai inalta treapta a podiumului, in ciuda masinilor puternice, printre care si un Subaru Impresa, prezente la startul concursului.

“Speram ca acest concurs automobilistic, aflat pentru prima data in comuna noastra, sa devina traditional in Periam!”, a exclamat primarul Cornel Dumitras de la microfonul scenei pregatite pentru Zilele Comunei Periam.

Cele patru probe speciale, extrem de spectaculoase, dar si demonstratiile punctate de drift si karting, au fost realmente gustate de publicul spectator, in ciuda faptului ca mercurul termometrelor nu a coborat nicio clipa sub 35 de grade Celsius. De remarcat prestatia excelenta a echipajului Istoc – Ciobra, care au cucerit “aurul” la clasa 1, dar si sincronizarea cuplului Preunca – Ilas, care si-au adjudecat locul I la clasa 2 dupa finish-ul fortal la peste 100 km/h din apropierea locatiei Periam-port… (Gh. Ilas)

 

 

Leave a Reply