ULTIMA ORA! Tribunalul Timis a decis arestarea preventiva a presedintelui Consiliului Judetean Arad, Nicolae Iotcu, acesta fiind acuzat de trafic de influenta! Avocatul Gheorghita Mateut nu a reusit sa convinga judecatorii de nevinovatia clientului sau

iotcu_impact

Decizia instantei a fost pronuntata, sambata, in jurul orei 20.30, cu doar cateva minute inainte de a expira Ordonanta prin care Iotcu a fost retinut vineri seara, pentru 24 de ore.


Procurorul de caz a cerut arestarea lui Iotcu, sustinand ca probele stranse dovedesc ca acesta nu era la prima fapta de acest gen.

De cealalta parte, Iotcu a fost insotit de patru avocati, unul dintre acestia, Gheorghita Mateut, sustinand ca nu sunt probe si ca dosarul este unul construit si este rezultatul unei actiuni continue de provocare din partea lui Cristian Dragan, administratorul public al judetului Arad.

Nicolae Iotcu a dat declaratii in fata instantei si a sustinut ca este nevinovat, el afirmand ca nu a solicitat niciodata bani pentru contractele derulate de Consiliul Judetean Arad si ca nu se ocupa de aceste proceduri.

Procesul in care s-a judecat solicitarea DNA de arestare a lui Nicolae Iotcu era programat sa inceapa la ora 18.00, la Tribunalul Timis.

Iotcu a fost adus sub escorta in sala de judecata, iar cand a ajuns pe holul Tribunalului, a incercat sa alerge pentru a nu fi filmat sau fotografiat cu catusele la maini.

Inceperea procesului a fost amanata la solicitarea avocatilor, care au mai cerut un sfert de ora pentru a mai studia actele din dosar.

Primul dintre cei patru avocati ai lui Iotcu care a pledat a fost Gheorghita Mateut, care a sustinut ca nu sunt probe si ca dosarul este unul construit si rezultatul unei actiuni continue de provocare din partea lui Cristian Dragan.

Presedintele Consiliului Judetean Arad, liberalul Nicolae Iotcu, prins in flagrant cand primea 10.000 de euro mita de la un om de afaceri, a fost retinut, vineri seara, pentru 24 de ore, sub acuzatia de trafic de influenta, de procurorii anticoruptie, dupa ce a fost audiat aproape cinci ore la DNA Timisoara.

Presedintele Consiliului Judetean Arad, Nicolae Iotcu (PNL), a fost ridicat, vineri, de la locuinta sa din comuna Vladimirescu si dus la sediul DNA – Serviciul Teritorial Timisoara, unde a fost audiat pentru luare de mita.

In Ordonanta de retinere a procurorilor se arata ca „in cursul anului 2012, inculpatul Iotcu Petru Nicolae, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Arad, a pretins de la administratorul unei societati comerciale suma de 40.000 de euro, pentru a-si exercita influenta in cadrul procedurii organizate la nivelul Consiliului Judetean Arad, pentru atribuirea preferentiala a unui contract de achizitie publica privind «Furnizarea in leasing de echipamente medicale pentru dotarea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Arad», in valoare de 1.600.000 de euro“. (Vlad Enciu)

 

Leave a Reply