AFACERILE ELENEI UDREA IN TIMIS! Blonda de la Cotroceni este asociata in doua afaceri cu rude si “sageti” ale deputatului Alin Popoviciu! Obiectul de activitate al firmelor – transport pe calea ferata si depozitare de cereale

popoviciu-udrea

Sechestrul asigurator pus de procurorii DNA asupra unei parti din averea Elenei Udrea, la sfarsitul lunii februarie 2015, cuprinde si doua firme din judetul Timis, in care fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului este asociat.


Paradoxal, societatea comerciala cea mai profitabila din portofoliul afacerilor derulate de Elena Udrea in aceasta parte de tara a scapat de masura sechestrului, una dintre explicatiile amneziei procurorilor putand fi, de exemplu, ca prejudiciul din dosarele blondei de la Cotroceni este in totalitate acoperit.

Toate afacerile in care este asociata Elena Udrea in judetul Timis, inca din 2013, duc catre acelasi politician liberal, fost democrat-liberal, extrem de influent, deputatul Alin Popoviciu, actualmente cercetat de DNA in dosarul Aeroportul.

De asemenea, printre actionarii care s-au asociat cu Elena Udrea, alaturi de cumnatul lui Popoviciu, Alexandru Bejenaru, se numara si Adriana Mirela Trica, ruda unuia dintre oamenii apropiati de deputatul liberal, Valeriu Trica, fost director al Regionalei CFR Timisoara. Asadar, dupa cum scrie publicatia online Supervizor, prima dintre firmele in care s-a asociat Elena Udrea in Timis este TIM RAIL CARGO SRL, inregistrata in mai 2013, avand sediul social intr-o vila din localitatea Dumbravita, apartinand lui Valeriu Trica. Obiectul principal de activitate consta in “Transporturi de marfa pe calea ferata”, iar capitalul social de 200 lei este impartit in cote egale intre asociatii Emanuela Draghiea, Alexandru Bejenaru, Adriana Mirela Trica si Elena Gabriela Udrea. Ca administratori figureaza Vasile Flavius Ranga si Adriana Mirela Trica.

Inca din 2013 societatea s-a aratat a fi un “jucator” de luat in seama, reusind sa inregistreze ocifra de afaceri de putin peste un milion lei, performanta realizata cu 12 angajati. In 2014, a sarit la aproape 20 de milioane de lei si a marcat un profit net de 1,6 milioane lei, dar demn de remarcat este faptul ca societatea inregistra la finalul anului creante de 5,7 milioane lei. O oarecare lipsa de lichiditati ar putea fi tradata si de faptul ca, la 31 martie 2015, TIM RAIL CARGO SRL figura cu restante la plata TVA in valoare de 462.255 lei (conform site-ului ANAF). Elena Udrea mai este indirect implicata la RAIL OPERATOR CEREAL SRL Lovrin (CUI 32136630), judetul Timis, societate la care TIM RAIL CARGO SRL detine 80% din capitalul social, diferenta de 20% fiind in posesia Gabrielei PINTILIE. Ca administrator figureaza Adriana Mirele Trica, desi initial aceasta functie a fost detinuta de Emanuela Draghiea.

Infiintata in august 2013, cu obiect principal de activitate “Depozitari”, RAIL OPERATOR CEREAL SRL s-a pus pe treaba abia din 2014, cand a raportat o cifra de afaceri de 1,7 milioane lei, 16 angajati, datorii totale de 5,5 milioane lei si creante de 1,275 milioane lei. Ciudat este faptul ca DNA a omis sa instituie sechestru asigurator asupra partilor sociale detinute de Udrea la TIM RAIL CARGO SRL, probabil nu pentru ca aceasta societate este cea mai profitabila din portofoliul fostului ministru!

Sa mai amintim ca, in 2005, posibil – tot pe filiera Popoviciu, Elena Udrea a vandut o casa subventionata, pe care o luase de la Agentia Natională pentru Locuinte cu numai 62.900 de euro, italianului Claudio Zambon, cel care detinea palmaresul sportiv al echipei de fotbal Politehnica Timisoara. Pretul tranzactiei, de doar 50.000 de euro, sub cel de achizitie, a ridicat semne de intrebare asupra motivelor care au determinat-o pe Udrea sa vanda… (Gh. Ilas)

 

3 thoughts on “AFACERILE ELENEI UDREA IN TIMIS! Blonda de la Cotroceni este asociata in doua afaceri cu rude si “sageti” ale deputatului Alin Popoviciu! Obiectul de activitate al firmelor – transport pe calea ferata si depozitare de cereale

  1. Cautam operatori PC pentru a posta anunturi
    pe site-urile cunoscute pentru astfel de servicii.
    Se va incepe cu o instruire gratuita in care sunt

    explicati toti pasii necesari,
    dupa aceasta instruire daca sunteti de acord cu

    conditiile cerute de noi puteti
    incepe sa lucrati de acasa, pe laptopul sau

    calculatorul personal.
    Cerintele sunt urmatoarele:
    & experienta minima in utilizarea calculatorului
    & PC sau Laptop + o conexiune la internet
    & rabdare
    & cerem si oferim seriozitate
    Daca sunteti interesat de oferta puteti trimite textul

    “informatii” la adresa: paulnikniki@yahoo.ro

  2. Completeaza-ti venuturile lucrand acasa! Ai nevoie de un calculator, cunostinte minime PC, curaj, rabdare, perseverenta si atentie la detalii. Nu este necesara experienta. Instruire gratuita prin mail. Pentru mai multe informatii trimiteti textul INFO la adresa de email: nicufarcas@gmail.com

Leave a Reply