MILIONARII BANATULUI, SUB LUPA ANAF! Fiscul a declansat controlul marilor averi a milionarilor din vestul tarii! Pe lista initiala se regasesc si 8 bogatasi din Timis, care sunt suspectati ca nu si-au declarat toate veniturile

tabrizzi

Directia Verificari Fiscale din cadrul ANAF a declansat Programul de asigurare a conformarii fiscale a persoanelor fizice cu risc fiscal, adica verificarea marilor averilor detinute de bogatasii care afiseaza un nivel de trai, un stil de viata, care nu corespunde veniturilor declarate oficial.


“Acum a venit momentul, dupa doi ani de pregatiri laborioase, sa apasam si mai tare pedala luptei impotriva evaziunii, inclusiv pe segmentul persoanelor fizice. Fie ele personalitati ale vietii publice, manelisti, camatari etc, cu totii fiind pentru noi doar contribuabili cu obligatii declarative. Cu totii vor trebui, mai devreme sau mai tarziu, sa faca dovada fiscalizarii veniturilor cu care si-au construit averile”, a precizat presedintele ANAF, Gelu Stefan Diaconu, inainte de declansarea acestei operatiuni.

Intr-o prima etapa, ANAF-ul a verificat averile a 313 persoane din mai multe judete, Timisul fiind prezent pe aceasta lista cu nu mai putin de 8 milionari. Printre acestia, dupa cum ne-au dezvaluit surse din cadrul ANAF, se regasesc Ahmad Jabri Tabrizzi, “regele” caselor de schimb valutar din Timisoara si un jucator abil pe piata real state, Neculae Miron, implicat in afaceri imobiliare, media si parcuri fotovoltaice, Ionel Sandler, liderul clanului Carpaci, implicat in retrocedarile dubioase de case si terenuri din Timisoara, cercetat in dosarul mafiei imobiliare, Kamal All Barri, medic chirurg de etnie siriana, care a rulat cateva milioane de euro in acte de camatarie, Andrei Petrisor, avocat si consilier local, actionar in cateva firme de import medicamente din China, Darius Jumanca, patronul complexului comercial Euro si altii.

 

ionelasi_carpaci

In cadrul verificarii fiscale prealabile, care se efectueaza fara notificarea contribuabilului, se solicita informatii de la autoritati si institutii publice, care se confrunta cu declaratii de venit inregistrate la Fisc.

Astfel, de la institutiile bancare se obtin toate extrasele de cont bancar referitoare la perioada verificata, de la Cartea Funciara se obtin toate proprietatile imobiliare pe care acestia le detin in Romania, de la notarii publici se obtin toate contractele incheiate de persoanele verificate, avand ca obiect bunuri, valori sau tranzactii, de la directiile de impozite si taxe se obtin informatii privind bunurile mobile si imobile detinute, de la Directia inmatriculari autovehicule din cadrul MAI se vor abtine datele privind autoturismele inmatriculate de persoanele verificate, de la registrul aeronautic si registrul naval se vor obtine date despre inmatricularile de nave si ambarcatiuni, iar de la persoanele care au avut raporturi economice sau juridice cu persoana verificate se vor obtine informatii privind natura acestor raporturi, contractele incheiate, obiectul acestora, tranzactiile desfasurate, valoarea acestora si altele.

Daca intre venitul estimat si venitul declarat se descopera o diferenta mai mare de 10 la suta, dar nu mai putin de 50.000 de lei, verificarea continua si se emite persoanei in cauza avizul de verificare, iar aceasta este obligata sa depuna declaratia de patrimoniu si venituri.

Durata maxima a verificarii este de 6 luni, respectiv 12 luni daca sunt necesare informatii din strainatate. Orice venituri constatate de organele fiscale, a caror sursa nu a fost identificata, se vor impozita cu 16 la suta, totodata calculandu-se penalitati si dobanzi. Selectarea persoanelor verificate s-a facut din lista contribuabililor ce depasesc riscul minim acceptat de Administratia Fiscala.

Spre exemplu, in cazul lui Ahmad Jabri Tabrizzi, desi revistele de specialitate care au alcatuit topuri ale milionarilor l-au creditat, la un moment dat, cu o avere de 35 milioane de euro, acesta a declarat ca suma este ireala, umflata, si ca si-ar vinde oricand averea imensa consemnata in revista pe cateva milioane de euro cash. Sa mai spunem ca pe lista marilor bogatasi din Banat verificati de ANAF se mai regasesc 3 milionari din Arad, 3 din Caras-Severin si 8 din Hunedoara. Dupa Ilfov, cu 34 de milionari verificati si Bucuresti, cu 31, urmeaza, surprinzator, Suceava, cu 14 bogatasi ajunsi in vizorul ANAF… (Vlad Enciu)

One thought on “MILIONARII BANATULUI, SUB LUPA ANAF! Fiscul a declansat controlul marilor averi a milionarilor din vestul tarii! Pe lista initiala se regasesc si 8 bogatasi din Timis, care sunt suspectati ca nu si-au declarat toate veniturile

  1. culmea, cei doi din poza articolului au facut multe afaceri impreuna. s-o afi ajutat unul pe altul sa faca bani?

Leave a Reply