CERERE DE GRATIERE FALSA! Milionarul Ovidiu Tender acuza faptul ca o persoana necunoscuta a facut o cerere de gratiere in numele sau! “Cel sau cei care au facut acest lucru au comis un fals, drept urmare voi face o plangere penala in acest sens prin avocatii mei”, sustine Tender

tender-impact

Dupa ce presedintele Klaus Iohannis a respins o cerere de gratiere formulata de omul de afaceri Ovidiu Tender, condamnat la 12 ani si 7 luni de inchisoare in dosarul Carom, atat milionarul timisorean, cat si sotia sa si grupul de avocati care-i asigura apararea, au reclamat faptul ca ei nu au inaintat Administratiei Prezidentiale nicio cerere de gratiere.


In acest context, Ovidiu Tender, care se afla in inchisoare din data de 8 iunie, a susținut, potrivit unor documente transmise presei, ca cineva a trimis in numele sau o de cerere de gratiere presedintelui Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

“Am fost toti siderati de unde a aparut aceasta cerere. Banuiesc ca este strategia cuiva, avand in vedere ca ne asteapta foarte multe actiuni judecatoresti in perioada imediat urmatoare. Dupa cum arata scrisul din aceasta cerere, este facuta de o persoana cu studii ample. Orice criminalist sau criminolog isi da seama ca este vorba despre o persoana cu studii superioare, chiar daca a vrut sa dea senzatia ca sotul meu este un agramat, facand peste 25 de greseli de ortografie. Poate ca stiu a cui strategie este si poate ca intr-o zi am sa spun. Vom formula plangere penala in rem, pentru ca nu cunoastem persoana si o s-o deferim organelor statului, chiar daca ultimelor noastre plangeri penale nu li s-a dat curs de ani de zile”, a transmis presei Nicole Tender, sotia lui Ovidiu Tender.

“Cel sau cei care au facut acest lucru au comis un fals, infractiune aflata sub incidenta Codului Penal, drept urmare voi face o plangere penala in acest sens prin avocatii mei”, sustine si Ovidiu Tender.

“Cele sustinute de omul de afaceri se pot proba foarte usor prin analiza grafologica a textului olograf, precum si a semnaturii sale. Mai mult decat atat, pretinsa cerere de gratiere atribuita cu rea-intentie lui Ovidiu Lucian Tender este datata 6 iunie 2015, data la care acesta nu era incarcerat”, se precizeaza comunicatul citat.

sotie_ovidiu_tender_impact

 

Familia si avocatii lui Ovidiu Lucian Tender au mentionat ca astazi, 14 august 2015, omul de afaceri a trimis, prin intermediul acestora, o scrisoare catre Administratia Prezidentiala, prin care expune falsul si nedreptatea la care a fost supus in aceasta situatie.

In ciuda acestei situatii, Administratia Prezidentiala a anuntat ca, in data de 22 iulie 2015, print-un document semnat de consilierul de stat Gabriel-Cristian Piscociu la 22 iulie 2015, lui Ovidiu Tender i s-a adus la cunostinta ca i se restituie “cererea de gratiere individual adresata domnului Klaus Iohannis, Presedintele Romaniei”, pentru ca “in conformitate cu prevederile Legii 546/2002”, cererea respectiva sa fie completata cu unele acte. (Gh. Ilas)

 

 

 

Leave a Reply