ECOPartner! Centrul National pentru Productie si Consum Durabile a declansat procesul de evaluare si selectie a organizatiilor si expertilor care doresc sa faca parte din Reteaua Romana pentru Eco-inovare! Pana acum, 49 de organizatii si 57 de experti si-au exprimat interesul pentru aceasta retea (P)

AFIS_AIDA-211x300

In urma actiunilor de promovare a proiectului “Parteneriat pentru Eco-inovare” – ECOPartner desfasurate la Timisoara, Bucuresti si Sfantul Gheorghe, Centrul National pentru Productie si Consum Durabile, impreuna cu Asociatia Clusterelor din Romania si partenerul elvetian, Asociatia Genoveza pentru Dezvoltarea Economiei Circulare.au declansat procesul de evaluare si selectie a organizatiilor si expertilor care doresc sa faca parte din Reteaua Romana pentru Eco-inovare!


Rolul acestei retele este de a se constitui intr-un grup de organizatii si experti care sa aiba competentele si experienta necesare pentru a sprijini companiile sa eco-inoveze, prin oferirea unor servicii specializate complete si convingatoare, dar si de a actiona in sensul creearii unor politici favorabile eco-inovarii, de a promova si de a sustine aceasta strategie durabila de transformare a economiei.

Partenerii considera ca initierea Retelei Romane pentru Eco-inovare este posibila numai printr-un efort comun si actiuni coordonate, care trebuie sa acopere toate zonele si organizatiile relevante pentru eco-inovare la nivel national.

Aceste actiuni au la baza  investigarea si maparea (cartografierea) actorilor cheie, utilizand mijloace si instrumente specifice. Initierea si crearea Retelei Romane de Eco-inovare a debutat, deja, pe parcursul evenimentelor de promovare sau a unor discutii individuale, pana in prezent fiind identificate 49 de organizatii si 57 de experti care si-au manifestat interesul pentru constituirea primei retele romane de eco-inovare.

Acest proces continua, urmand sa fie selectati si evaluati principalii actorilor la nivel national, pe baza unor criterii precum expertiza tehnica, experienta in proiecte similare, experienta in colaboraea cu mediul de afaceri, sectoare angajate pana in prezent, interes si altele. Chestionarul de evaluare al organizatiilor si expertilor poate sa fie descarcat de pe site-ul www.cnpcd.ro sau www.clustero.ro

Reamintim ca proiectul “Parteneriat pentru Eco-inovare” – ECOPartner este cofinantat printr-un grant din partea Elvetiei, prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa, are o durata de doi ani si are ca obiectiv promovarea conceptului de eco-inovare si implementarea acestui mecanism economic in industrie. (M.I.)

 

 

 

 

Leave a Reply