EXPLOZIV! Daciana Sarbu a uitat sa consemneze in declaratia de avere o donatie in valoare de 50.000 de euro facuta catre tatal sau! Senatorul Ilie Sarbu a fost mai scrupulos si a facut publica primirea acestor bani

daciana-sarbu

Considerat unul dintre cei mai influenti oameni politici din Romania, in calitatea sa de lider al grupului PSD din Senat, Ilie Sarbu are motive suficiente sa se considere un om realizat si in plan familial.


Nu ne referim doar la faptul ca este socrul premierului Victor Ponta, pe care-l protejeaza ori de cate ori are ocazia, ci si la fericirea de a avea o fiica europarlamentar, iubitoare, de o generozitate iesita din comun.

Cum altfel ar putea fi considerata Daciana Sarbu, tanara politiciana care-si rasfata parintii cu donatii de sute de mii de euro. Dupa ce, in ultimii ani, i-a donat mamai sale Mariana Sarbu, consilier pentru Romania al companiei germane Fangmeier Gmbh, nu mai putin de 250.000 de euro, in cinci transe de cate 50.000, presa de investigatie a descoperit ca si taticul Ilie Sarbu a beneficiat de o donatie din partea fiicei sale.

Astfel, dupa cum scrie Catalin Prisacariu, jurnalist devenit un adevarat exeget al averii Sarbu-Ponta, in anul 2011, Daciana Sarbu i-a donat lui Ilie Sarbu nu mai putin de 50.000 de euro, gest filial pe care senatorul nu a ezitat sa-l consemneze in declaratia de avere.

daciana-donatie-ilie-2011

Paradoxal, desi un asemenea act de caritate are o greutate publica semnificativa, Daciana Sarbu a uitat sa-l mentioneze in declaratia de avere, chestiune care “bate” catre falsul in declaratii si ar putea sa declanseze interesul subit al inspectorilor Agentiei Nationale de Integritate. “Daciana, insa, nu a simtit nevoia sa declare si donatia asta, probabil s-a prins pana si ea, in ingenuitatea ei, ca nu poti sa spui ca donezi 100.000 de euro pe an lu’ mamica si taticu’ atunci cand tu castigi numai 72.000 de euro. Sau, pur si simplu, probabil ca astia din familia Sarbu – Ponta invart atatia bani gri-negri incat nu mai stiu ce sa declare si ce nu”, concluzioneaza jurnalistul pe blogul sau personal. (Vlad Enciu)

Leave a Reply