BANI NEGRI! Aproape 600 milioane de euro nedeclarati la Fisc, bani descoperiti de inspectorii ANAF la manelisti, camatari, interlopi si alte persoane carora li s-au verificat averile!

bani

Inspectorii ANAF au descoperit, doar intr-o luna, peste 2 miliarde si jumatate de lei, bani nedeclarati la Fisc de catre manelisti, interlopi, camatari, dar si politicieni, oameni de afaceri si vedete.


Pana acum au fost controlate peste trei sute de persoane. La 18 dintre ele s-au descoperit, la fiecare, peste 20 de milioane de lei, bani nejustificati. Adica aproape 4 milioane si jumatate de euro de fiecare.

Alti 35 apar cu sume intre 10 si 20 de milioane de lei, 48 – intre 5 si 10 milioane, si 118 – intre 1 milion si 5 milioane de lei. Si lista continua. Nu vorbim de intreaga avere, ci de diferenta care nu poate fi justificata prin veniturile declarate.

Un calcul simplu arata ca cele 300 de persoane sunt banuite ca au ascuns de Fisc aproape 600 de milioane de euro.

In mod firesc, daca toti acestia vor sa-si pastreze averile, sunt nevoiti sa faca rost de acte si sa justifice banii pana la ultima bancnota. Adica – banii castigati fara numar la cantari, vilele de lux, masinile scumpe sau bijuteriile. Daca in urma verificarilor, inspectorii ANAF vor demonstra ca toti banii acestia n-au fost declarati, atunci vor lua impozitul de 16 la suta. Iar asta ar insemna 100 de milioane de euro.

Daca pana acum se laudau cu banii pe care-i castiga cu nemiluita de la nunti si botezuri, acum manelistii au alta varianta. Spun ca toti banii lor sunt curati si la vedere, iar dedicatiile sunt doar pentru spectacol.

Inspectorii nu se vor opri doar la numaratul caselor, masinilor si terenurilor. Vor verifica si rudele celor suspecti: sotul, sotia, copilul, nepotul sau parintii.

Verificarile ar putea dura intre sase luni si un an. Iar daca inspectorii vor banui ca evazionistii si-au mutat averile in strainatate, vor cere informatii si din afara tarii. Dintre cei 313, cei mai multi sunt din Ilfov, Bucuresti, Suceava, Buzau si Tulcea.

Deocamdata, Fiscul nu le-a facut publice numele, nici macar domeniile de activitate. In final, vor fi verificati 7.897 de romani care au vile, terenuri, conturi impresioante la banci, masini scumpe sau yahturi, desi veniturile lor nu ar justifica asemenea averi.

Potrivit ANAF, au fost selectati deja primii 60 de inspectori care se vor ocupa exclusiv de aceste cazuri, fiecare fiind insarcinat cu verificarea a 5 contribuabili. (Vlad Enciu)

 

Leave a Reply