PAPICI REVINE LA TIMISOARA! Procurorul Lucian Papici revine la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis, dupa ce CSM l-a “eliberat” din functia detinuta in cadrul structurii centrale a DNA! Papici a instrumentat Dosarul Referendumul, in care liderul PSD Liviu Dragnea a fost condamnat la inchisoare

papici1

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat incetarea activitatii la structura centrala a Directia Nationala Anticoruptie a procurorului Lucian Papici, care a decis sa revina la unitatea de parchet de unde a plecat la Bucuresti in urma cu aproape 13 ani.


“Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat continuarea activitatii domnului procuror Papici Lucian Gheorghe la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis (unitate de parchet de la care provine), incepand cu data de 31.08.2015. Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat eliberarea domnului procuror Papici Lucian Gheorghe din functia de procuror sef al Serviciului pentru efectuarea urmaririi penale in cauze de coruptie din cadrul Sectiei de combatere a coruptiei – DNA, incepand cu data incetarii activitatii la Directia Nationala Anticoruptie”, se arata in decizia CSM.

Lucian Papici a fost unul dintre cei mai importanti cinci oameni din DNA, seful Sectiei 1 din DNA, coordonand anchetele in cele mai importante dosare de coruptie din ultimii ani, inclusiv in Dosarul Referendumului, in care liderul PSD Liviu Dragnea a fost condamnat in prima instanta.

De altfel, plecarea subita a lui Papici din DNA este pusa pe seama “sforilor” trase de Dragnea pe langa mai marii Ministerului Public, in conditiile in care, in ultimii ani, printre dosarele instrumentate de Papici se numara si „Termopanele lui Nastase”, „Caltabosul”, „Voicu – Costiniu”, „Examenele INM” si mai recent “Referendumul”.

In urma cu doi ani, in cadrul unui interviu pentru o televiziune centrala, Lucian Papici se referea la razbunarea lui Dragnea.

“Aparent, așa a rezultat in spatiul public. De altfel, mie mi s-a transmis ceva in sensul asta de catre impricinat, intr-un mod subliminal, onctuos, pe sub mustata. Aflase ca urma sa fiu chemat de Cazanciuc in biroul de la minister si-mi zice: <Domnul Papici, ce parere aveti de Robert?> (chiar asa i-a spus lui Cazanciuc, ca sa arate ce apropiați sunt). Eu, ca sa fiu civilizat, dar si ironic in acelasi timp, ii raspund: <Da, e un om grozav!>. La care Dragnea zice: <Sa stiti ca Robert e un om care chiar se tine de cuvant>”. Ce a vrut sa-mi transmita el in subtext? Ca daca o las moale, as putea sa obtin o alta functie. Or, eu nu pot să fac aaa ceva!”, spunea Papici.

Totusi, in cazul in care liderul PSD este prea ocupat in aceasta perioada pentru a pune la cale razbunari discrete, am putea sa suspectam chiar si o interventie de culise a premierului Victor Ponta, care niciodata nu l-a suportat pe Lucian Papici. In acelasi interviu, in 2013, Papici spunea despre Ponta ca nu l-a impresionat cu nimic in perioada in care au fost colegi la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justiei.

“Nu m-a impresionat cu absolut nimic Ponta in 2000, la Parchetul General. Era un procuror care nu sarea cu nimic in evidenta. In sase ani cat a fost procuror acolo nu a aratat nimic si acum vine sa ne dea lectii… As putea sa dau si eu lectii despre prestatia lui ca premier, dar eu am obligatia de discretie, de rezerva”… (Gh. Ilas)

 

 

 

 

Leave a Reply