ACCIDENT CU IMIGRANTI! O camioneta inmatriculata in Timisoara, in care se aflau 40 de imigranti sirieni, s-a rasturnat pe autostrada M5 din vestul Ungariei! Soferul, ranit in accident, a fost arestat pentru trafic de persoane!

accident

Un autovechicul care transporta 40 de imigranti ilegali s-a rasturnat, azi-noapte, pe autostrada M5, in apropierea localitatii ungare Kiskunfélegyháza, dupa ce a izbit si rupt bara de protectie de pe marginea drumului.


In accident au fost ranite mai multe persoane, iar un traficant de persoane de nationalitate romana a fost retinut, a informat referentul de presa al Inpectoratului General al Politiei din judetul Bács-Kiskun. Potrivit declaratiei plutonierului Dávid Benedek, in momentul sosirii la fata locului a politistilor in masina nu mai era nimeni. Pe parcursul verificarilor s-a constatat ca pe carosabil, in apropierea locului accidentului, se aflau oameni raniti.

In apropierea autostrazii M5 politistii au gasit pana acum 18 imigranti sirieni, printre care zece au fost transportati cu salvarea la spital, sub escorta politiei. Alarma a fost data de un politist local, care, vineri, la primele ore ale diminetii, a gasit pe un teren intravilan aflat in zona localitatii Kunszállás un barbat cu mana rupta. Cercetarile au stabilit ca microbuzul care a iesit de pe autostrada M5 este inmatriculat in Timisoara si a fost condus de cetateanul roman Emil Raicu, in varsta de 31 de ani, care, de altfel, s-a aflat printre persoanele care au fost transportate la spitalul din localitatea Kunszállás.

Acesta ar fi preluat aproximativ 40 de imigranti sirieni de la granita cu Serbia si ar fi urmat sa ii treaca ilegal frontiera in Austria. Dupa acordarea ingrijirilor medicale, cetateanul roman a fost retinut si audiat ca suspect la savarsirea infractiunii de trafic de persoane.

Valul de refugiati care se indreapta catre Ungaria continua – in pofida gardului pe care autoritatile unguresti il ridica pe cei 175 de kilometri de frontiera cu Serbia. Problema este deosebit de ingrijoratoare pentru Ungaria – care a devenit de facto al doilea punct de intrare a imigrantilor in UE, dupa Grecia. Budapesta a inregistrat a treia zi consecutiv un numar-record de imigranti – 3.241 – joi. Europa se confrunta cea mai importanta criza a refugiatilor de la al Doilea Razboi Mondial incoace. Este vorba despre oameni care fug din calea unor conflicte sau a saraciei din tari din Orientul Mijlociu, Africa si Asia. (Vlad Enciu)

 

 

 

Leave a Reply