NUMIRE ILEGALA? Procurorii DNA au anuntat ca Ilie Sarbu este urmarit penal in dosarul retrocedarilor si, prin urmare, numirea sa la Curtea de Conturi ar putea fi ilegala! Prejudiciul in dosarul retrocedarilor ilegale de padure este de peste 300 milioane de euro

ilie sarbu11

Retras din politica si pregatit sa preia o functie de vicepresedinte la Curtea de Conturi, fostul lider al grupului PSD din Senat, Ilie Sarbu, ar putea fi oprit de procurorii DNA din ascensiunea sa catre sinecura pregatita langa Nicolae Vacaroiu.


In conditiile in care socrul premierului Victor Ponta este urmarit penal in dosarul retrocedarilor ilegale de padure, cu un prejudiciu de peste 303 milioane de euro, nominalizarea si numirea sa in echipa de conducere a Curtii de Conturi ar fi ilegale.

Conform unei precizari din partea DNA, Ilie Sarbu este urmarit penal in dosarul disjuns din dosarul despagubirilor ilegale, in care Viorel Hrebenciuc a fost trimis in judecata. In acest dosar au fost trimisi in judecata si fiul lui Viorel Hrebenciuc, Andrei, parlamentarii Ioan Adam si Tudor Chiuariu si alti inculpati pentru fapte privind retrocedarea unor mari suprafete de padure.

Dosarul vizeaza retrocedarea a peste 43.000 de hectare de padure in judetul Bacau, in baza unor decizii ilegale ale unor judecatori, cu implicarea unor parlamentari, pentru obtinerea ilegala a unor sume mari de bani. Grupul infractional ar fi folosit inclusiv firme off-shore pentru a ascunde provenienta banilor.

Pagubita in acest caz este Romsilva, care a pierdut aproape 304 milioane de euro dupa ce Sturdza a reusit sa intre in posesia celor peste 43.000 de hectare de padure. In acest dosar, Viorel Hrebenciuc este cercetat in continuare intr-un dosar desprins din cel al retrocedarilor, pentru instigarea deputatilor Ilie Sarbu si Dan Sova la traficarea influentei si instigare la cumparare de influenta a lui Dan Sova.

Reamintim ca, la inceputul acestei sesiuni parlamentare, senatorul PSD Ilie Sarbu a declarat ca se retrage complet din politica si va demisiona atat din PSD, cat si din Senat, in pregatirea votului din Parlament prin care ar urma sa preia o functie de vicepresedinte al Curtii de Conturi. (Gh. Ilas)

One thought on “NUMIRE ILEGALA? Procurorii DNA au anuntat ca Ilie Sarbu este urmarit penal in dosarul retrocedarilor si, prin urmare, numirea sa la Curtea de Conturi ar putea fi ilegala! Prejudiciul in dosarul retrocedarilor ilegale de padure este de peste 300 milioane de euro

Leave a Reply