TOTI SEFII JUSTITIEI, LA TIMISOARA! Curtea de Apel Timisoara a organizat cea mai importanta intalnire a sefilor Justitiei din Romania! Realizarea unei practici unitare la nivel national, una dintre temele importante ale discutiilor!

cazanciuc_TMCurtea de Apel Timisoara a gazduit, timp de doua zile, intalnirea bianuala a  presedintilor, vicepresedintilor si managerilor economici ai curtilor de apel din Romania.


La aceasta reuniune, desfasurata sub presedintia sefei justitiei banatene, Erica Noistor, au participat atat presedintii tuturor curtilor de apel din Romania, cat si presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, judecatorul Marius Badea Tudose impreuna cu domnii judecatori Alina Nicoleta Ghica, Alexandru Serban, Horatius Dumbrava, Adrian Bordea si Norel Popescu – membri CSM, alaturi de ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, precum si inspectorul sef al Inspectiei Judiciare, judecatorul Lucian Netejoru. Totodata, au fost prezenti la reuniune si reprezentanti ai Institutului National al Magistraturii si Scolii Nationale de Grefieri.

De asemenea, Inalta Curte de Casatie si Justitie din Romania a fost reprezentata de catre domnul judecator dr. Ionel Barba, presedintele Sectiei de Contencios Administrativ si Fiscal din cadrul Curtii de Apel Timisoara.

“Aceasta reuniune a reprezentat un excelent mijloc de schimb de informatii si cooperare in cadrul intregului sistem judiciar din  Romania, temele de discutie abordate vizand consolidarea mecanismului integrat de realizare a practicii unitare la nivel national, atat in materie civila, cat si penala, imbunatatirea sistemului integrat de evidenta electronica a dosarelor si a condicilor electronice,  modul si criteriile de distribuire a posturilor de judecator si grefier alocate suplimentar, asigurarea integrala a schemelor de personale necesare sectiilor penale ale curtilor de apel, in raport cu noile coduri, penal si de procedura penala”, ne-au comunicat organizatorii.

De asemenea, Curtea de Apel Timisoara a prezentat in premiera un produs IT dezvoltat de catre specialistii din cadrul Tribunalului Arad, destinat arhivarii electronice a dosarelor precum si transmiterii de date, informatii si documente, de catre partile litigante si/sau avocatii acestora, exclusiv in format electronic, cu scopul trecerii in etapa de e-justice. Acest concept vizeaza nu numai stocarea electronica a intregului dosar, dar si transmiterea si comunicarea reciproca a tuturor documentelor dintr-un dosar, atat intre parti, cat si catre si de la instanta, inclusiv transmiterea/comunicarea sentintei/deciziei, la finalul procedurilor.

Leave a Reply