ECOPartner! Reteaua Romana pentru Eco-inovare, promovata si in mediul academic! Managerul proiectului a prezentat obiectivele proiectului la Conferinta Internationala in domeniul Ingineriei si Managementului de Mediu de la Iasi (P)

ICEEM_08

Proiectul EcoPartner, implementat de catre Centrul National pentru Productie si Consum Durabile, impreuna cu Asociatia Clusterelor din Romania si partenerul elvetian Asociatia Genoveza pentru Dezvoltarea Economiei Circulare, prinde contur la nivel national.


Astfel, in cadrul Conferintei Internationale in domeniul Ingineriei si Managementului de Mediu (ICEEM08), desfasurata zilele trecute la Iasi, managerul proiectului ECOPartner, Aida Szilagyi, a facut o prezentare a conceptului de eco-inovare, precum si a obiectivelor urmarite prin implementarea acestui proiect.

“Avand in vedere ca la acest eveniment academic au participat universitati, institute de cercetare si companii de consulatanta, care fac parte din grupul tintit de activitatile proiectului, am lansat invitatia de a participa in cadrul Reletei Romane pentru Eco-inovare, invitatie  care a starnit interes. In perioada urmatoare, se vor derula unele actiuni concrete in legatura cu evaluarea organizatiilor si considerarea lor ca viitori membrii ai retelei”, a precizat Aida Szilagyi, care si-a sustinut speech-ul in cadrul sectiunii paralele “Consum si Productie Durabile”.

aida22

 

Reamintim ca rolul acestei retele este de a se constitui intr-un grup de organizatii si experti care sa aiba competentele si experienta necesare pentru a sprijini companiile sa eco-inoveze, prin oferirea unor servicii specializate complete si convingatoare, dar si de a actiona in sensul creearii unor politici favorabile eco-inovarii, de a promova si de a sustine aceasta strategie durabila de transformare a economiei.

A VIII-a ediţie a Conferinţei de Ingineria şi Managementul Mediului – ICEEM08 a reprezentat un eveniment stiintific international, dedicat promovarii si diseminarii rezultatelor stiintifice din domeniile Ingineriei mediului, Managementului Mediului si Dezvoltarii Durabile. (Mara Ion)

 

 

 

 

 

Leave a Reply