DOSARUL CRIMEI DE LA SRI TIMIS! Curtea Militara de Apel Bucuresti a amanat judecarea cauzei cu aproape doua luni, pentru pastrarea continuitatii completului de judecata! De la angajarea in dosar a chestorului Pavel Abraham, instanta a incetinit vizibil ritmul dezbaterilor

pavel_abraham

Curtea Militara de Apel Bucuresti a decis, zilele trecute, sa amane judecarea apelului in dosarul Crimei de la SRI Timis cu alte doua luni, in tendinta de a pastra continuitatea completului de judecata.


Cu alte cuvinte, nu se doreste schimbarea componentei completului de judecata, solutia apelului urmand sa fie pronuntata de aceeasi magistrati militari carora li s-a repartizat, initial, dosarul.

Aceasta amanare vine la doua luni dupa o alta amanare, cand instanta a solicitat Primariei Timisoara copia unor documente din care sa rezulte ca oamenii strazii batuti de brutele de la SRI Timis au decedat de-adevaratelea.

“Se vor face demersuri privind situatia partilor civile si vatamate Ungureanu Daniel si Bajenariu Danut, respectiv copia unor documente din care sa rezulte faptul ca aceste persoane sunt decedate. Apelanta inculpată Lt.col.(r) Toman Camelia – Maria, apelantii intimati inculpati Cap.(r) Gurlui Lucian – Gelu, Cap.(r) Ghita Bogdan – Ioan si Cap.(r) Giurgev Deian, intimata parte responsabilă civilmente U.M.0667 Timisoara au termenul in cunostinta. Citeaza intimatele parti civile Ungureanu Daniel si Primaria municipiului Timisoara”, a decis, la termenul trecut, Curtea Militara de Apel.

Paradoxal, magistratii au ignorat certificatul de deces a lui Ungureanu Daniel aflat la dosar si, dovedind mult umor negru, l-au citat sa se prezinte in sala de judecata la termenul din 23 septembrie.

Ramane de vazut ce motiv va mai fi invocat la termenul din 18 noiembrie pentru o noua tergiversare a dezbaterilor, in conditiile in care, de la angajarea in dosar, chestorul Pavel Abraham, aparatorului lt. col. (r) Camelia Toman, a obtinut cateva amanari absolut spectaculoase.

Conform rechizitoriului intocmit de procurorii militari de la Parchetul Militar Timisoara, crima a avut loc in toamna anului 2011, in curtea unui imobil detinut de SRI pe strada Pomiculturii din Timisoara, unde militarii angajati pe baza de contract au prins trei oameni ai strazii, care cautau fier vechi. Drept pedeapsa, caporalii Dejan Giurgev, Lucian Gurlui si Ion Ghita Bogdan, la ordinul locotenent-colonelului Maria Camelia Toman, dupa cum spun procurorii, au aplicat unor hoti de fier vechi prinsi in curtea unitatii o serie de lovituri atat de brutale, incat, la scurt timp dupa ce-a scapat din mainile agresorilor, unul dintre acestia a decedat. Ulterior, a decedat si Ungureanu Daniel. In prima instanta, Tribunalul Militar Bucuresti i-a condamnat pe batausi la cate 3 ani de inchisoare, in timp ce asa-zisul instigator, Camelia Toman, a primit nu mai putin de 6 ani de inchisoare. (Gh. Ilas)

Leave a Reply