SERVO PER AMIKECO! Politisti, jandarmi si pompieri din opt judete s-au adunat la Baile Felix pentru a socializa pe terenul de sport sub egida IPA! Cupa “Toamna Oradeana” la fotbal a fost castigata de echipa Inspectoratului Judetean de Jandarmi Arad

f10

Echipa jandarmilor de la IJJ  Arad a fost marea revelatie a turneului de fotbal “Toamna Oradeana” organizat sub egida IPA, la Baile Felix, unde au fost prezenti angajati ai Ministerului Afacerilor Interne din opt judete.


Politisti, jandarmi, pompieri si reprezentanti ai penitenciarelor din tara au fost invitatii presedintelui IPA 5 Bihor, comisarul sef Marius Marian, sa ia startul competitiei de fotbal dotata cu Cupa “Toamna Oradeana”, evenimentul facand parte din seria de manifestari organizate sub egida Asociatiei Internationale a Politistilor.

“Deviza noastra este Servo pe amikeco, adica servicii prin prietenie, iar asemenea competitii ajuta la incheierea unor relatii de prietenie si colaborare intre membrii IPA de arme diferite. Mentorii nostri in organizarea Cupei Toamna Oradeana au fost presedintii IPA 4 Arad si IPA 8 Timis, Octavian Luput si Viorel Marcu, dar si jandarmii de la IPA 3 Bihor care organizeaza competitii de gen de peste 10 ani. Ultimul eveniment, Cupa Lotus, a adus la noi nu mai putin de 38 de echipe, chiar si din Ungaria si Polonia, iar organizarea a fost ireprosabila. Oricum, nicio editie nu seamana una cu cealalta, am avut printre invitati, in alti ani, colegi IPA de la Penitenciarul Jilava sau Penitenciarul Bacau, iar anul acesta de la Penitenciarul Dej, care au jucat si finala”, spune comisarul sef Marius Marian, sef de serviciu in cadrul Penitenciarului Oradea.

f1

Dupa partide extrem de incinse, cu zeci de cartonase galbene si unul rosu, pentru un jucator cu o agresivitate peste medie de la IPA Bistrita, in finala s-au intalnit jandarmii de la Arad cu lucratorii de penitenciar de la Dej. Unicul gol al intalnirii a fost marcat de maiorul Octavian Luput, presedintele IPA 4 Arad.

“De data asta am avut mai muolt noroc! In ultimii ani am tot luat locuri de la mijlocul clasamentului, desi aproape de fiecare data am batut, in faza grupelor, pe castigatoarele finalelor! Niciunul dintre noi nu se astepta sa castigam aceasta cupa, de aceea bucuria este imensa. Fata de ultimele turnee, unde am ocupat diferite locuri, de la V la XX, am facut o schimbare importanta, adica am selectionat doi colegi tineri, abia veniti din academie, dintre care unul este foarte bun in poarta”, spune Octavian Luput, care, la festivitatea de premiere, a primit o medalie de onoare de la organizatori, alaturi de presedintele IPA 4 Aeroport Timisoara, Viorel Marcu.

f15

Pana la urma, nu a contat cine pe cine a “batut”, participantii din Bihor, Satu Mare, Bistrita Nasaud, Timis, Cluj, Arad, Hunedoara, Maramures si Caras-Severin au simtit “gustul victoriei” la repriza a III-a, organizata la Hotelul Perla, din statiunea 1 Mai, unde arbitrajul distractiei a fost asigurat de rapsodul banatean Petrica Velescu.

De remarcat prestatia echilibrata a arbitrului divizionar D Florin Vesa, subofiter la o subunitate de pompieri din Arad, care nu s-a lasat intimidat de verva extrema a unor jucatori din teren si a impartit peste zece cartonase galbene si unul rosu. Mai mult, nu a ezitat sa scoata cartonasul galben si pentru maiorul Octavian Luput, “sanctionat” la modul simbolic pentru cel mai frumos gol al turneului… (Gh. Ilas)

 

5 thoughts on “SERVO PER AMIKECO! Politisti, jandarmi si pompieri din opt judete s-au adunat la Baile Felix pentru a socializa pe terenul de sport sub egida IPA! Cupa “Toamna Oradeana” la fotbal a fost castigata de echipa Inspectoratului Judetean de Jandarmi Arad

  1. Felicitari domnilor!Eu unul desii sunt politist am renuntat la a mai fi membru al IPA in momentul cand ati acceptat sa aduceti in randul nostru ,pe boschetarii sistemului respectiv politia locala!
    Orice discutie cu liderul IPA Timis a fost fara ecou asa ca am renuntat la acest “beneficiu”.IPA trebuia si ar trebui sa fie NUMAI in cadrul MAI fara alte “emanatii “gen prostia locala !

  2. Bine spus ! Politia locala nu are ce cauta in IPA ! Pe langa astia sunt si o droaie de civili membrii simpatizanti cu insigna pe parbriz !Si daca este o asociatie a politistilor sa fie numai a lor fara popieri-gardieni – cocalari etc ! Fane celular stie de ce !

  3. se stie ca biletul de ontrare in IPA pentru civili e de 6500 de lei! cine a fixat acest tarif si de ce daca IPA este o organizatie a politistilor bazata pe prietenie?

Leave a Reply