JUDECATOR RETINUT! Presedintele Sectiei de contencios administrativ si fiscal de la Tribunalul Caras-Severin, Nicusor Maldea, retinut de procurorii DIICOT! Judecatorul este acuzat ca a pretins si primit o mita de 80.000 de euro

maldea-nicusor1

Procurorii DIICOT – Structura Centrala efectueaza, miercuri, o perchezitie in municipiul Resita, intr-un dosar care vizeaza un grup infractional organizat specializat in savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala, spalare de bani, bancruta frauduloasa, luare de mita, abuz in serviciu si fals intelectual, care a fost sprijinit de un judecator.


“In cauza, exista suspiciunea rezonabila ca, incepand cu anul 2009, a fost constituit un grup infractional organizat, sprijinit de catre un magistrat judecator, care, fiind investit cu solutionarea unor dosare privind insolventa unor societati comerciale, a pretins si primit suma totala de 80.000 euro de la doua persoane, cu scopul de a admite cererile de intrare in faliment a respectivelor societati.

Dupa intrarea in faliment, unul dintre membrii grupului infractional, avand calitatea de lichidator judiciar, a procedat la vanzarea bunurilor acestor societati in faliment, la preturi subevaluate, catre alte societati controlate de catre membrii grupului, societati care, la randul lor, au valorificat bunurile respective catre terti la o valoare mult mai mare”, se arata intr-un comunicat al DIICOT.

Potrivit unor surse judiciare, judecatorul vizat de ancheta ar fi Nicusor Maldea, presedintele Sectiei de contencios de la Tribunalul Caras-Severin.

Prejudiciul provocat bugetului de stat prin activitatea infractionala a gruparii este estimat la 6 milioane de lei.

Perchezitia de la Resita a fost efectuata impreuna cu ofiteri de politie din cadrul Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciul Roman de Informatii, actiunea fiind efectuata cu sprijinul BCCO Timisoara si SCCO Caras-Severin. (Vlad Enciu)

Leave a Reply