DESPAGUBIRE! Politia Timis va depune in contul fostului inspector sef Gheorghe Popescu aproape 15.000 de euro! Banii reprezinta diferenta de salarizare din perioada in care politistul s-a judecat cu IGPR pentru demiterea din functie

popescu_civil

Ultimul act din dosarul in care fostul inspector sef al IPJ Timis, comisarul sef Gheorghe Popescu, a castigat procesul cu Ministerul Afacerilor Interne si cu Inspectoratul General al Politiei Romane si a revenit pe functia din care a fost demis in 2013 s-a derulat abia miercuri, 14 octombrie, la Tribunalul Timis.


Paradoxal, desi de la revenirea in Politie, in octombrie 2014, Popescu a fost “vanat” de procurorii DNA, trimis in judecata, condamnat la sase luni de inchisoare pentru primirea de foloase necuvenite si, in final, s-a pensionat, o anexa a dosarului sau a fost judecata abia acum.

Mai exact, magistratii au dezbatut cererea avocatei Carmen Obirsanu de completare a dispozitivului sentintei civile nr. 1030/08.07.2015 a Tribunalului Timis, dupa ce instanta a uitat sa dispuna plata onorariului avocatului.

“Am facut o cerere de completare a dispozitivului, de indreptare a erorii materiale, intrucat judecatorul a omis sa dispuna plata onorariului meu, desi chitanta de 1.500 de lei era la dosar. Cand l-am atentionat ca a uitat sa mentioneze aceasta obligatie in dispozitivul sentintei, plata onorariului din bugetul Politiei, s-a scuzat si a zis ca acea chitanta a fost prea mica si nu a vazut-o printre documentele din dosar”, ne-a declarat Carmen Obirsanu.

Dupa acest ultim act de justitie din dosarul Popescu versus IGPR, Politia Timis va fi nevoita sa-l despagubeasca pe fostul inspector sef cu o suma consistenta de bani, respectiv diferentele de salarizare dintre functia de inspector sef adjunct si cea de specialiat, din perioada mai 2013 – octombrie 2014, plus dobanzile si penalitatile.

“Este vorba despre o suma frumusica, in jur de 60.000 de lei, daca s-a calculat bine! Ii vom achita acesti bani fostului inspector sef si cred ca o sa-i pice foarte bine, dupa o perioada de asa mari suparari”, a precizat seful Serviciului Financiar din cadrul Politiei Timis, comisarul sef Ioan Ghib.

Reamintim ca Gheorghe Popescu a fost demis din functia de inspector sef adjunct in mai 2013, insa dispozitia emisa de IGPR a fost atacata in instanta. Procesul a durat aproape un an si jumatate, in conditiile in care avocatul nu a avut acces la document, intrucat era clasificat ca secret de serviciu. In cele din urma, beneficiind de o decizie a Curtii Constitutionale, avocata Carmen Obirsanu a reusit sa convinga instanta, pe un viciu de forma, ca clientului sau i s-a facut o nedreptate.

Gheorghe Popescu a fost reinstalat pe functie in octombrie 2014, insa in urma denuntului unui fost subaltern, care i-a facut o vizita echipat cu aparatura de inregistrare, la sfarsitul lunii ianuarie 2015 a fost dus cu duba la DNA. In iunie 2015, instanta l-a condamnat la sase luni cu suspendare pentru primirea unui televizor color de la un subaltern. Ulterior, fostul inspector sef s-a pensionat… (Gh. Ilas)

Foto: Constantin Duma, Agerpres

2 thoughts on “DESPAGUBIRE! Politia Timis va depune in contul fostului inspector sef Gheorghe Popescu aproape 15.000 de euro! Banii reprezinta diferenta de salarizare din perioada in care politistul s-a judecat cu IGPR pentru demiterea din functie

  1. Voi nu vedeti ca nu citeste nimeni la asta? Ce-l tot puneti primul sa-i vedem moaca aia umflata? Scoteti-l de-acolo si mai bine scrieti despre alea 6 luni cu suspendare, inca nedefinitive. Poate mai se-adauga ceva… Doamne-ajuta!

  2. dupa ce a luat spaga de la politisti popescu (cu p mic) mai e si premiat!alt rahat pus in functie pentru ca avea pile la partid!

Leave a Reply