PERCHEZITII! Palatele clanului Novacovici din Timisoara, asaltate de mascati! Bastanii sunt acuzati de evaziune fiscala si spalare de bani, prejudiciul cauzat statului fiind de peste 1 milion de euro

Scandal-Tm

Palatele clanurilor tiganesti Novacovici din Timisoara si Mihai din Strehaia au fost asaltate de mascati in aceasta dimineata! Politistii efectueaza 19 perchezitii, in 4 judete, la persoane banuite de evaziune fiscala si spalare de bani si la sediile firmelor administrate de acestea. Prejudiciul cauzat in cauza este de peste 1.000.000 de euro.


Astfel, in aceasta dimineata, 57 de politisti, dintre care 40 specializati in investigarea criminalitatii economice, efectueaza 19 perchezitii in judetele Timis, Alba, Valcea si Mehedinti, la locuintele unor persoane banuite de evaziune fiscala si spalare de bani, precum si la sediile sociale ale firmelor administrate de acestea.

Activitatile sunt coordonate de Directia de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane si se desfasoara in cadrul a doua dosare penale aflate in instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Timis.

De asemenea, la actiune participa 17 luptatori de interventie din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Timis, precum si jandarmi.

In fapt, din cercetari a reiesit ca, in perioada 2013-2015, 12 persoane, in calitate de reprezentanti legali (asociati, administratori, imputerniciti) la 4 societati comerciale cu sedii declarate in judetul Timis, s-ar fi sustras de la indeplinirea obligatiilor fiscale.

Cei in cauza ar fi inregistrat in contabilitatea firmelor mai multe facturi fiscale emise in baza unor operatiuni comerciale fictive, reprezentand cheltuieli cu achizitia si livrarea de materiale feroase si neferoase, pentru care au diminuat artificial impozitul pe profit.

Prejudiciul cauzat astfel bugetului de stat este de peste 1.000.000 de euro.

Ulterior, prin intermediul societatilor controlate au fost supuse procesului de spalare a banilor toate aceste sume, prin diferite operatiuni sau tranzactii financiare.

Astfel, cei in cauza ar fi facut depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate de catre persoane interpuse, in calitate de imputerniciti pe conturile bancare.

De asemenea, sumele depuse ar fi fost rulate in conturile bancare ale societatilor, fiind astfel disimulata adevarata natura a provenientei si circulatiei banilor.

Actiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Roman de Informatii. (Vlad Enciu)

 

One thought on “PERCHEZITII! Palatele clanului Novacovici din Timisoara, asaltate de mascati! Bastanii sunt acuzati de evaziune fiscala si spalare de bani, prejudiciul cauzat statului fiind de peste 1 milion de euro

  1. Oricine va interveni la aceste c ciori jegoase ar trebui să o facă numai cu un pistol mitralieră și multe cartușe!!! Gunoaiele astea sunt la fel de nocive precum migranții!!!

Leave a Reply