SANCTIUNE CONTROVERSATA! Judecatoarea care i-a trimis dupa gratii pe Dan Voiculescu, Ovidiu Tender, Marian Iancu sau pe patronii corupti ai fotbalului romanesc, mutata de pe completul de Penal pe cel de Contencios administrativ! “Maurul si-a facut datoria!”

camelia_bogdan

Colegiul de conducere al Curtii de Apel Bucuresti a luat o decizie cel putin ciudata, prin care pare ca sanctioneaza profesionalismul unui magistrat care a solutionat dosare grele in ultimii ani. Astfel, judecatoarea Camelia Bogdan, cea care i-a trimis dupa gratii pe patronul Antenelor, Dan Voiculescu, milionarul Ovidiu Tender, fostul mogul de Bega, Marian Iancu, patronii corupti din fotbalul romanesc, a fost mutata de la Sectia penala la Sectia de contencios-administrativ.


Purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Bucuresti, Daniel Gradinaru, a declarat insa ca la nivelul Sectiei de contencios s-a constatat un deficit al numarului de judecatori, astfel incat Colegiul de conducere a decis ca doi magistrati, printre care se afla si Camelia Bogdan, sa fie trecuti de la Sectia penala la Sectia contencios. Daniel Gradinaru a precizat ca judecatoarea Camelia Bogdan nu a fost mutata definitiv de la Sectia penala, ci va participa, pe o perioada determinata de 3 luni, la sedintele de judecata de la Sectia de contencios.

De asemenea, Daniel Gradinaru a mai spus ca nu este prima data cand Colegiul de conducere ia o asemenea decizie, iar Camelia Bogdan a primit si 2 saptamani pentru a se pregati profesional. Pe de alta parte, surse judiciare au precizat ca judecatoarea Camelia Bogdan nu a fost de acord cu mutarea sa de la Sectia penala. Pe de alta parte, anumite surse citate de lumeajustitiei.ro pun aceasta mutare a judecatoarei Camelia Bogdan la Sectia contencios-administrativ pe seama faptului ca aceasta si-a neglijat profesia pentru a participa la zeci de seminarii internationale.

“Doamna judecator Camelia Bogdan activeaza in cadrul Sectiei a II-a penale a Curtii de la 1 iulie 2014 si inca de la inceput dumneaei s-a angajat sa participe la diverse manifestari stiintifice (seminarii/conferinte), la unele dintre acestea fara sa aiba avizul conducerii Curtii, fapt ce a condus uneori la neparticiparea acesteia in sedintele de judecata in care fusese planificata, fiind nevoiti sa participe judecatorii din planificarea de permanenta. In alte situatii, doamna presedinte a Sectiei a II-a penale a trebuit sa solicite Colegiului de conducere modificarea planificarilor sedintelor de judecata pentru a permite doamnei judecator Bogdan Camelia sa participe la unele evenimente, la care isi luase angajamentul ca va participa fara sa solicite in prealabil acordul conducerii Curtii. Mai trebuie amintit ca in perioada 26 octombrie – 25 decembrie 2014 doamna judecator Bogdan Camelia, beneficiind de o bursa a statului francez, a petrecut aceasta perioada in Paris si Strasbourg, timp in care alti colegi judecatori au participat in locul acesteia in sedintele de judecata in care era planificata”, se mentioneaza, printre altele, in referatul cu propunere de sanctionare interna a judecatoarei care, o perioada si-a desfasurat activitatea si la Tribunalul Timis. (Gh. Ilas)

 

Leave a Reply