PREVENTIA NU MUSCA! Majoritatea romanilor ajung la medic atunci cand dintii nu mai pot fi salvati! “Absenta controlului periodic creste riscul aparitiei unor boli de inima, artrita reumatoida, diabet, osteomielita sau boli ale stomacului”, spun medicii de la Team Dental Clinic (P)

banner-preventia_nu_musca

Canin sanatos, incisiv carie, iar premolar lipsa. Acesta este unul dintre exemplele cu care se confrunta peste 80% dintre romani. Frica de stomatolog, lipsa banilor, educatia primita in familie sau problemele medicale ne pun in situatia de a fi „stirbi”.


De aici apar o multime de neplaceri, de la alimentele mestecate partial, care, odata ajunse in stomac pot crea dureri si chiar pierderea increderii in sine, cauzata de o deformare a gurii, a vocii si a intregului aspect fizic. Exista riscul atrofierii osului, creste gradul de aparitie a cariilor, dintii vecini se inclina spre spatiul ramas, iar sansele de aparitie a bolii parodontale este tot mai mare.

In zilele noastre lipsa dintilor poate fi rezolvata intr-un timp relativ scurt de un stomatolog priceput.
Majoritatea dintre romani ajunge la medic atunci cand dintii nu mai pot fi salvati. Cum iti pastrezi dantura sanatoasa?
Un simplu control la 6 luni te poate scapa de problemele stomatologice. Absenta controlului periodic creste riscul aparitiei unor boli de inima, artrita reumatoida, diabet, osteomielita sau boli ale stomacului.
Tu stii ce mai fac dintii tai? Vino la control stomatologic periodic si afla ca Preventia NU musca!

Dr. Vasile Caia ne introduce in culisele implantului dentar si ne asigura ca un zambet perfect se obtine printr-o legatura de incredere cu medicul, prin acel transfer de siguranta si profesionalism. La acestea se adauga o analiza detaliata a pacientului, a problemelor acestuia plus o igiena impecabila a mediului de lucru.

“In primul rand, pacientul e cel mai important, relatia care se stabileste intre medic si pacient, increderea reciproca, siguranta specialistului si cooperarea. Apoi conteaza implantul in sine, ceea ce implica materialul din care este facut, designul, firma si calitatea texturilor auxiliare. Foarte importante sunt si conditiile de sterilizare, tipul lucrarii si munca tehnicianului, care efectueaza partea de coroana. Medicul este cel care avizeaza lucrarea si decide, daca este cazul, sa fie facute anumite ajustari”, ne asigura dr.Caia.

Dupa orice interventie de implant medicul recomanda controale periodice pentru a putea supraveghea cazul.

Pana la implant, medicul endodont poate salva unii dinti. Endodontia este un termen grecesc format din “endo-inauntru” si “dontia-dinte”, care inseamna tratarea interiorului dintelui. Un dinte netratat corespunzator poate duce la distrugerea tesuturilor dure si a tesuturilor de sustinere ale acestuia, care poate genera pierderea lui. Ba chiar exista riscul extinderii infectiei la nivel osos, unde pot aparea diferite complicatii.

“Tratamentul endodontic poate salva un dinte, care altfel ar trebui extras. Extractia genereaza modificari functionale (masticatorii si fonetice) si estetice. De aceea e mai bine ca dintele sa fie tratat la timp, pentru ca multi pacienti ajung pe scaunul stomatologic, doar daca acuza dureri ”, sustine dr. Florin Bratiloveanu, medic endodont Team Dental Clinic

Aspectul inestetic, parodontopatia sau cariile multe sunt riscuri la care ne expunem, cand avem dintii strambi sau nealiniati corect. Acestia sunt mai greu de intretinut, pot fi pierduti mai devreme si obliga muşchii masticatori la un efort suplimentar, ceea ce poate duce la dureri de cap, disfunctia ATM şi dureri la nivelul gatului, umarului şi spatelui.

“Pe langa problemele de ordin estetic, malpozitiile dentare (inghesuiri, dinti rotati, spatii intre dinti) asociate sau nu cu probleme scheletale (pozitii nefavorabile ale oaselor maxilare) sunt cele care ii aduc pe pacienti la ortodont. Aceste situatii ingreuneaza igienizarea corespunzatoare, de unde si riscul crescut de aparitie a cariilor. Impactul alimentar in zonele cu spatii intre dinti, dificultatea in masticatie in cazul ocluziei deschise (dintii frontali superiori si cei inferiori nu se ating in momentul “muscaturii”, iar intre ei ramane un spatiu de cativa milimetri sau mai mult), disfunctiile articulatiei temporo-mandibulare, sunt doar cateva dintre problemele ce pot aparea din cauza anomaliilor dento-maxilare”, sustine Flavia Agache, medic ortodont Team Dental Clinic.

Fie ca avem sau nu probleme dentare o consultatie la medicul specialist ne poate ajuta sa ne mentinem sanatatea dintilor.

Preventia NU musca! e o campanie de educare desfasurata de Team Dental Clinic in parteneriat cu Garajul de PR, Timisoreni.ro si Impact Press.

One thought on “PREVENTIA NU MUSCA! Majoritatea romanilor ajung la medic atunci cand dintii nu mai pot fi salvati! “Absenta controlului periodic creste riscul aparitiei unor boli de inima, artrita reumatoida, diabet, osteomielita sau boli ale stomacului”, spun medicii de la Team Dental Clinic (P)

Leave a Reply