SOC IN POLITIE! Sase agenti de politie de la Sectia 1 au fost ridicati de DGA Timis si dusi la audieri intr–un dosar de coruptie! Cei sase sunt acuzati ca au luat spaga pe strazile Timisoarei

ovidiu_-gatan

 

Politia Timis este din nou in centrul unui scandal de coruptie, dupa ce, azi dimineata, sase agenti de la Sectia 1 au fost ridicati de prin birouri si dusi la Parchet pentru a fi audiati intr–un dosar de luare de mita.


Actiunea a fost organizata de ofiterii DGA, sprijiniti de mascati. Astfel, au fost dusi la sediul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, pentru a fi audiati in calitate de suspecti, agentii de politie Alexandru Mihaita Catana, Florentin Sever Stan, Nicolae Gabriel Soare, Cristian Gabriuel Dragut, Aurel Rogojinaru si Florin Alin Capota, care sunt acuzati de   savarsirea infractiunii de  luare de mita.

Din probele administrate pana in acest moment al urmaririi penale, rezulta faptul ca in perioada noiembrie – decembrie 2014 inculpatii, in calitate de lucratori de politie cu atributii in constatarea si sanctionarea contraventiilor, au pretins sau primit bani sau alte foloase, ori au acceptat promisiuni de bani sau alte foloase de la persoanele cu privire la care au constatat ca au savarsit contraventii, in special la regimul circulatiei pe drumurile publice, pentru a nu le aplica sanctiunile prevazute de lege si pentru a nu lua masurile legale. In documentarea activitatii infractionale procurorii au beneficiat de sprijinul lucratorilor de politie din cadrul D.G.A. Timis, precum si de sprijinul tehnic al Departamentului de Informatii si Protectie Interna.

Gh. Ilas

 

Leave a Reply