ALARMA FALSA! “Grenada” plasata in incinta Bancii Carpatica din Lugoj s-a dovedit a fi o “simpla pompa artizanala confectionata pentru curatarea prafului din calculatoare”!

pompita_lugoj

Echipaje ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Banat” al judetului Timis au fost alertate luni, in legatura cu un obiect care parea a fi o grenada si care era amplasat in sediul unei banci din Lugoj.


Cel care a sesizat obiectul si a anuntat initial Serviciul unic de urgenta 112 a fost agentul de paza al bancii. S-au luat toate masurile specifice de protectie in aceste cazuri, in care exista alerta cu obiecte pirotehnice, intrucat agentul de paza a sesizat ca este vorba despre un obiect care seamana cu o grenada.

Echipa pirotehnica s-a deplasat la fata locului, au fost evacuate toate persoanele din cladire si a fost blocata circulatia in zona. Dupa ce s-a constatat ca nu exista niciun pericol, lucrurile au revenit la normal.

“Echipa pirotehnica s-a deplasat la locul respectiv si dupa inspectarea obiectului a concluzionat ca este vorba despre o simpla pompa artizanala confectionata pentru curatarea prafului din calculatoare”, a declarat purtatorul de cuvant al ISU Timis, Bogdan Mutu.

Totusi, Politia Timis efectueaza cercetari pentru a stabili cu exactitate cum a ajuns un obiect confundat cu o “grenada” intr-o institutie bancara din Lugoj.

“In urma interventiei, specialistii au stabilit ca este un dispozitiv din cauciuc folosit la depanarea calculatoarelor si a multifunctionalelor. Totodata, in urma investigatiilor, politistii au stabilit ca in cursul zilei de astazi, o firma specializata a efectuat astfel de lucrari la aparatura informatica din interiorul unitatii bancare”, a afirmat Mirela Draghicioiu, purtator de cuvant al Politiei Timis. (Gh. Ilas)

 

 

 

Leave a Reply