MASURI PREVENTIVE! Echipaje de politie verifica, non-stop, modul in care persoanele puse sub supraveghere judiciara isi respecta obligatiile! La nivel national, politistii “au grija” de 43 de arestati la domiciliu si 231 de persoane sub control judiciar

politie_lugoj

La nivel national, au fost dispuse masuri preventive de supraveghere judiciara fata de 275 de persoane si au fost inregistrate 23 de inlocuiri ale masurilor preventive de supraveghere judiciara, dispuse initial, cu alte masuri.


Politia Romana verifica, periodic, modul in care persoanele puse sub supraveghere judiciara isi respecta obligatiile, iar in cazul incalcarii acestora, sesizeaza instanta competenta.

Conform unui comunicat al IGPR, in perioada 20 – 27 noiembrie a.c., la nivel national, au fost dispuse masuri preventive de supraveghere judiciara fata de 275 de persoane. Masurile preventive care stabilesc supravegherea judiciara presupun obligatii in sarcina persoanelor fata de care au fost dispuse.

Astfel, politistii desfasoara activitati specifice fata de 43 de persoane, pe numele carora a fost dispusa masura arestului la domiciliu, fata de 231 de persoane cercetate sub control judiciar și fata de o persoana pe numele careia a fost dispusa masura controlului judiciar pe cautiune.

In ultima saptamana, la nivel national, au fost inregistrate 23 de inlocuiri ale masurilor preventive de supraveghere dispuse initial, cu alte masuri.

Astfel, masura controlului judiciar dispusa initial a fost inlocuita cu masura arestarii preventive (in 7 cazuri), cu masura arestului la domiciliu (in 3 cazuri), cu executarea pedepsei inchisorii (in 5 cazuri) și in condamnare cu suspendare (in 3 cazuri).

De asemenea, arestul la domiciliu a fost inlocuit cu executarea pedepsei inchisorii in 3 cazuri și cu arestarea preventiva și condamnarea cu suspendare, in cate un caz. (Vlad Enciu)

 

Leave a Reply