DECIZIE FINALA IN DOSARUL CRIMEI DE LA SRI TIMIS! Instanta militara de apel a schimbat toate pedepsele! Caporalii care au ucis o persoana in bataie vor sta 4 ani dupa gratii, in timp ce ofiterul care a asistat la incident a primit 3 ani cu suspendare

sri, batausi

Curtea Militara de Apel Bucuresti a pronuntat hotararea definitiva intr-unul dintre cele mai mediatizate dosare din ultimii ani, in care au fost trimisi in judecata mai multi angajati ai SRI Timis, acuzati de loviri sau vatamari cauzatoare de moarte.


In acelasi dosar, a fost trimisa in judecata si locotenent-colonelul Camelia Toman, pe care Parchetul Militar Timisoara a incercat sa o prezinte drept instigatorul la comiterea acestor infractiuni, acuzatie care, intr-un final, a fost desfiintata de catre instanta de apel.

Incidentul s-a produs in toamna anului 2011, in curtea unui imobil detinut de SRI pe strada Pomiculturii din Timisoara, unde militarii angajati pe baza de contract au prins trei oameni ai strazii, care cautau fier vechi. Drept pedeapsa, caporalii Dejan Giurgev, Lucian Gurlui si Ion Ghita Bogdan, la “ordinul” locotenent-colonelului Maria Camelia Toman, dupa cum spun procurorii, le-au aplicat o serie de lovituri atat de brutale, incat, la scurt timp dupa ce-au scapat din mainile agresorilor, unul dintre acestia a decedat. Ulterior, a decedat si Ungureanu Daniel.

In prima instanta, Tribunalul Militar Bucuresti i-a condamnat pe batausi la cate 3 ani de inchisoare, in timp ce Camelia Toman a primit nu mai putin de 6 ani de inchisoare. In apel situatia s-a schimbat radical, mai cu seama dupa ce apararea ofiterului SRI Timis a fost preluata de generalul avocat Pavel Abraham.

sri tm

 

Dupa o serie de amanari succesive, care au tergiversat solutionarea cauzei cu aproape doi ani, Curtea Militara de Apel Bucuresti a casat sentinta instantei de fond, a schimbat incadrarea faptei din instigare la loviri sau vatamari cauzatoare de moarte in purtare abuziva si, rejudecand, a aplicat Cameliei Toman o pedeapsa de 3 ani inchisoare. Totodata, a dispus suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei pe un termen de incercare de 5 ani.

In cazul celorlalti inculpati, instanta a admis apelul Parchetului Militar si le-a majorat pedepsele initiale, respectiv i-a condamnat la cate 4 ani de inchisoare, cu executare, pentru purtare abuziva si loviri sau vatamari cauzatoare de moarte. Constituita parte civila in dosar, Primaria Timisoara va fi despagubita de condamnati, in solidar cu SRI Timis, cu suma de 666,68 lei, reprezentand daune materiale. (Gh. Ilas)

 

 

One thought on “DECIZIE FINALA IN DOSARUL CRIMEI DE LA SRI TIMIS! Instanta militara de apel a schimbat toate pedepsele! Caporalii care au ucis o persoana in bataie vor sta 4 ani dupa gratii, in timp ce ofiterul care a asistat la incident a primit 3 ani cu suspendare

  1. 666,68 lei – bani ce vor fi folositi de actualul primar la acontul pentru o noua statuie in centrul Timisoarei…

Leave a Reply