RECHIZITORIU! Politistii spagari de la Sectia 1 Timisoara au fost trimisi in judecata pentru luare de mita in forma continuata! In cazul in care vor fi gasiti vinovati, risca pana la 10 ani de inchisoare

politisti arestati

Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis au finalizat cercetarile in dosarul politistilor spagari de la Sectia 1 Timisoara si au dispus trimiterea lor in judecata.


Astfel, Catana Alexandru Mihaita, Stan Sever Florentin, Soare Nicolae Gabriel, Dragut Cristian Gabriel si Rogojinaru Aurel, aflati in arest la domiciliu sau sub control judiciar, sunt acuzati de luare de mita in forma continuata, iar in cazul in care vor fi gasiti vinovati risca pana la 10 ani de inchisoare.

Din probele administrate de anchetatori reiese ca, in perioada noiembrie – decembrie 2014, inculpatii, in calitate de lucratori de politie cu atributii in constatarea si sanctionarea contraventiilor, au pretins sau primit bani sau alte foloase, ori au acceptat promisiuni de bani sau alte foloase, de la persoanele cu privire la care au constatat ca au savarsit contraventii, in special la regimul circulatiei pe drumurile publice, pentru a nu le aplica sanctiunile prevazute de lege si pentru a nu lua masurile legale.

In documentarea activitatii infractionale procurorii au beneficiat de sprijinul lucratorilor de politie din cadrul D.G.A. Timis, precum si de sprijinul tehnic al Departamentului de Informatii si Protectie Interna. Dosarul a fost trimis spre competenta solutionare Tribunalului Timis. (Gh. Ilas)

Leave a Reply