DOSARUL PARCELA PENTRU FATA MEA! Fostul presedinte al Consiliului Judetean Timis, trimis in judecata pentru conflict de interese! Constantin Ostaficiuc este acuzat ca a atribuit, in mod nelegal, o parcela de teren fiicei sale

ostaficiuc2

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Timisoara au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate a inculpatului


OSTAFICIUC CONSTANTIN, presedinte al Consiliului Judetean Timis la data faptelor, cu privire la savarsirea infractiunii de conflict de interese, in forma continuata.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In perioada 2008 -2010, inculpatul Ostaficiuc Constantin, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Timis, a influentat si a facilitat, in mod direct, atribuirea in concesiune, in conditii ilegale, a unei parcele de teren de 816 mp situata in cadrul Parcului Tehnologic si Industrial Timisoara, catre o societate comerciala, in care sunt asociati sotia, fiica si ginerele sau, ultimul indeplinind si functia de administrator.
Ulterior, inculpatul a aprobat, tot in conditii ilegale, modificarea prelungirii perioadei de operationalizare a investitiei cu 8 luni, fara recuperarea redeventei de care a fost scutita societatea.

Aceste activitati au avut ca urmare obtinerea, in mod indirect, de catre asociatii firmei respective a unui folos patrimonial, reprezentat de dreptul de exploatare a parcelei respective de teren, dar si a unui folos constand in scutirea nelegala de la plata redeventei datorate retroactiv, ca urmare a neindeplinirii a obligatiilor din contractul de concesiune din anul 2008, in suma de 6.728 euro, datorata Consiliului Judetean Timis inca de la data de 01.07.2010, cand a expirat termenul de operationalizare a investitiei.
Aceasta suma de bani a fost virata de firma respectiva in contul Consiliului Judetean Timis la data de 06.04.2015.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timis.

Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie. (Vlad Enciu)

2 thoughts on “DOSARUL PARCELA PENTRU FATA MEA! Fostul presedinte al Consiliului Judetean Timis, trimis in judecata pentru conflict de interese! Constantin Ostaficiuc este acuzat ca a atribuit, in mod nelegal, o parcela de teren fiicei sale

  1. Bietul Ostafu, din dosar în dosar săracu, tot ce a strâns din șpagă cât a fost președinte Cjt acu da pe avocați și sechestru pe avere! Numa Cornu și Caraiman i or dat vreo 500 mii pt groapa de gunoi de la Ghizela da’ na o fi dat și el mai departe:)

  2. se aude ca urmeaza si sponsoru’ Jabri! a picat taica Hayssam, iar acum e pe cont propriu, spaguieste ce poate

Leave a Reply