EXTRADARE! Criminalul de razboi Grozdan Savici a fost extradat in Bosnia! Acesta a fost prins de politistii de frontiera din Timis, fiind cautat de 20 de ani pentru atrocitati comise in perioada 1992 – 1995

criminal

Primul criminal de razboi extradat de autoritatile din Romania, Grozdan Savici, a plecat in aceasta dimineata de pe Aeroportul „Henri Coanda”!  Are 46 de ani si, de 20 de ani, este cautat de autoritati pentru fapte comise intre anii 1992 si 1995, in timpul razboiului din fosta Iugoslavie.


Criminalul de razboi a fost prins, la sfarsitul lunii octombrie la frontiera Romaniei cu Ungaria. Grozdan Savici avea un pasaport biometric sarbesc si s-a prezentat la iesirea din tara, la Vama Cenad. Cel mai probabil, el incerca sa ajunga in Germania.

Pe 1 noiembrie, Inspectoratul Teritorial al Politiei de FrontieraTimisoara a anuntat ca cetateanul bosniac s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de frontiera, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad.

Cu ocazia efectuarii controlului specific, politistii de frontiera au constatat ca barbatul figura in bazele de date Interpol ca fiind urmarit pentru arestare, de autoritatile din Bosnia si Hertegovina, pentru crime de razboi.

Politistii de frontiera au luat masura intreruperii calatoriei, fiind predat unei echipe operative din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Timis. Retinut de procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara, bosniacul a fost arestat preventiv, apoi, pe 2 noiembrie, de catre magistratii Curtii de Apel Timisoara. (Vlad Enciu)

Leave a Reply