O NOUA POLITIE RUTIERA? Operatorii de transport vor putea fi controlati in trafic de inspectorii Autoritatii Metropolitane de Transport Bucuresti! Ordonanta de urgenta privind infiintarea acestei institutii, in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Transporturilor

 

control_taxi

Chiar din primele zile ale noului an, soferii microbuzelor si autobuzelor care transporta calatori in Bucuresti si in apropierea Capitalei vor fi opriti si de personalul Autoritatii Metropolitane de Transport Bucuresti, care, astfel, se alatura politistilor de la Circulatie si angajatilor Inspectoratului de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier (ISCTR).


Ministerul Transporturilor a pregatit un proiect de ordonanta privind infiintarea Autoritatii Metropolitane de Transport Bucuresti prin care personalul AMTB va putea controla operatorii de transport la sediu si in trafic.

In prezent, Autoritatea Metropolitanta de Transport Bucuresti este institutia publica desemnata sa asigure politica privind planificarea strategica, monitorizarea si avizarea activitatilor privind autorizarea, organizarea si controlul functionarii serviciilor de transport public de calatori in zona metropolitana Bucuresti, pentru transportul cu metroul, autobuze, microbuze, tramvaie, troleibuze si trenuri regionale.

Odata cu adoptatea ordonantei de urgenta, aflata in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Transporturilor, angajatii AMTB vor avea dreptul sa controleze transportatorii de calatori la sediu sau in trafic.

„Personalul desemnat al AMTB asigura, in conformitate cu legislatia in vigoare, prin personalul desemnat, controlul operatorilor de transport, la sediu si in trafic, in colaborare cu ofiterii si/sau agenti de politie din cadrul Politiei Romane care au calitatea de politisti rutieri, dupa caz, privind respectarea cerintelor programului de transport cuprinse in caietele de sarcini, regulament, respectiv contractele de transport incheiate cu operatorii de transport, in zona metropolitana Bucuresti”, se stipuleaza in nota de fundamentare a ordonantei  privind infiintarea Autoritatii Metropolitane de Transport Bucuresti.

In cazul in care se va dovedi eficienta, acest nou timp de “Politie Rutiera” se poate extinde in toate marile orase din tara. (Mara Ion)

 

Leave a Reply