INEXPLICABIL! O firma de paza a milionarului Ioan Niculae cere insolventa clubului Astra Giurgiu, al carui proprietar este acelasi om de afaceri! “Aceasta solicitare nu va cauza probleme liderului Ligii I”, spune presedintele clubului

niculae

Tribunalul Giurgiu trebuie sa analizeze, la termenul din 9 februarie, cererea de deschidere a insolventei impotriva Astra Giurgiu depusa de firma de paza WATCH&CATCH SECURITY SRL Bucuresti, care apartine milionarului Ioan Niculae. Actiunea in instanta a fost inregistrata la data de 28 decembrie si ridica serioase de semne de intrebare, in conditiile in care Asociatia Sportiva Fotbal Club Astra apartine tot finantatorului Ioan Niculae.


Firma de paza este in insolventa din iulie 2015, cu datorii totale de 33,67 milioane lei, din care 20,98 milioane lei la bugetele de stat. Pe langa faptul ca firmele in insolventa sunt obligate sa faca tot posibilul pentru recuperarea creantelor pe care le detin, in cazul societatii WATCH&CATCH SECURITY SRL exista situatii speciale, care ar putea justifica si cererea de insolventa impotriva ASTRA. Mai exact, la deschiderea procedurii, practicianul in insolventa SP TANASA SI ASOCIATII SPRL (Constantin Tanasa) a fost numit administrator judiciar provizoriu.

La prima sedinta a Adunarii Creditorilor (din 21 septembrie 2015), acesta a propus/solicitat un onorariu de 6.000 lei/luna, plus 3% din sumele distribuite creditorilor (in perioada de reorganizare). Fiscul, care are majoritatea la masa credala, si la vot), a respins aceasta cerere, precizand ca “nu confirma administratorul desemnat provizoriu de instanta si onorariul solicitat de acesta, urmand a comunica un punct de vedere in acest sens ulterior efectuarii procedurii de selectie conform dispozitiilor OPANAF nr.1451/2015″.

Nici in BPI si nici pe portalul instantelor de judecata nu a fost publicata vreo mentiune legata de numirea unui nou administrator judiciar, desi a existat un termen de judecata pe 12 noiembrie 2015, ceea ce inseamna ca atributiile sunt indeplinite in continuare de SP TANASA SI ASOCIATII SPRL. Si pentru ca este preocupat de binele societatii in insolventa, administratorul judiciar a depus o cerere de insolventa impotriva debitoarei ASTRA Giurgiu!

“Am primit o notificare de la aceasta firma. Notificari mai avem, pentru ca noi am avut datorii, nu numai la aceasta firma, insa avem partea de contabilitate si partea juridica care controleaza toate problemele astea si societatea nu a fost niciodata in pericol de a intra in insolventa. M-a bufnit rasul pentru ca stiu ca este o firma de-a noastra. Stiu ca este firma din cadrul grupului nostru. Probabil ca se impunea la randul lor sa faca aceste adrese, de notificari. Datoriile sunt controlabile, pentru ca au venit bani din participarile noastre la Liga Europa. O parte s-au dat la bugetul statului si o parte la contractele jucatorilor”, a declarat presedintele Petre Buduru la Dolce Sport.

Omul de afaceri Ioan Niculae se afla in inchisoare, fiind condamnat in 2 aprilie 2015 la doi ani si jumatate de inchisoare in doarul “mita la PSD”. (Vlad Enciu)

Leave a Reply