FIRME FANTOMA! Perchezitii in Timis, intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani! Sunt vizate firme si persoane dintr-o retea infractionala care a pagubit statul cu peste 10 milioane de euro!

mascati-2

Politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, sub coordonarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, efectueaza, la aceasta ora, 14 perchezitii in judetele Timis, Caras-Severin, Mehedinti, Olt, si Teleorman.


Perchezitiile au loc la sediile sociale si la punctele de lucru ale unor societati comerciale, precum si la locuintele unor persoane fizice si au ca obiect identificarea de documente financiar contabile, inscrisuri si mijloace folosite in activitatea infractionala.

La activitati participa si politisti din cadrul inspectoratelor de politie judetene Caras-Severin, Mehedinti, Olt, Timis si Teleorman

In cauza, 22 de persoane sunt banuite de savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani, prin care s-a creat un prejudiciu total de peste 10 milioane de euro.

Din cercetari a reiesit ca, reprezentantii mai multor firme din domeniul constructiilor, din judetul Caras-Severin, ar fi inregistrat in contabilitate facturi fiscale care atestau efectuarea unor tranzactii comerciale fictive, in scopul diminuarii obligatiilor de plata catre bugetul de stat, cauzand astfel un prejudiciu de aproximativ 3 milioane de euro.

Reprezentantii firmelor ar fi beneficiat de sprijinul administratorilor unor  “firme fantoma”, care ar fi acceptat, in schimbul unor sume de bani, sa puna la dispozitia infractorilor facturi, chitantiere si stampile pentru a da aparenta de legalitate tranzactiilor fictive.

Astfel, prin intermediul societatilor implicate, ar fi fost transferati aproximativ 7,5 milioane de euro catre persoanele vizate din circuitul infractional, banii obtinuti fiind reintrodusi in circuitul legal prin transferuri bancare si retrageri de numerar.

Pe numele persoanelor banuite de activitati nelegale au fost emise 20 de mandate de aducere, care urmeaza a fi puse in aplicare.

Actiunea beneficiaza de suportul de specialitate al Serviciului pentru Interventii si Actiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane si al Serviciului Roman de Informatii. (Vlad Enciu)

 

Leave a Reply