MARTURIE MINCINOASA! Interlopii din Timisoara care au incercat sa-l salveze de la inchisoare pe bodyguardul Ciprian Dascalescu, trimisi in judecata! “Am facut un atac de panica, am scos pistolul si am tras!”, a mintit unul dintre tovarasii pistolarului

glont2

Desi a incercat sa convinga procurorul care a supravegheat ancheta in dosarul rafuielii dintre interlopi, de la Stadionul Dan Paltinisanu, din 27 august 2014, ca el este pistolarul care a executat mai multe focuri de arma asupra autoturismului in care se afla banda adversa, Adrian Talos a fost prins cu minciuna.


“A aparut un jeep care a venit tare spre noi. Gabriel a strigat <acum murim>. Am facut un atac de panica, am scos pistolul si am tras. Am tras si in sus. Am tras toate cele sase gloante din incarcator. Am sarit din masina si am plecat spre Arad. Pistolul l-am aruncat in Mures”, a mintit Talos in momentul in care s-a predat Politiei, incercand sa ia toata vina asupra sa.

Pentru a justifica, oarecum, teama care l-a determinat sa foloseasca pistolul, Talos a explicat ca “mi-e frica de interlopii care au blaturi la Politie si la procurori”.

In ciuda acestui scenariu prin care s-a incercat salvarea de la inchisoare a fostului luptator Ciprian Dascalescu, pistolarul de factor, procurorul Marius Trion nu s-a lasat pacalit si l-a trimis acasa pe Adrian Talos, fara sa-l audieze nici macar in calitate de martor.

glont123

 

Desi in prima instanta, Ciprian Dascalescu a fost achitat, Tribunalul Timis considerandu-l nevinovat, in apel, Curtea de Apel Timisoara l-a condamnat la 8 ani si trei luni de inchisoare pentru savarsirea infractiunilor de tentativa de omor calificat, distrugere, nerespectarea regimului armelor si munitiilor si uz de arma fara drept.

 

La nici trei saptamani de la aceasta decizie soc a instantei de apel, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara a dispus trimiterea in judecata a lui Adrian Talos, acuzat de nedenuntare si favorizarea infractorului, dar si a lui Florin Vasile Moisa, pentru marturie mincinoasa.

In rechizitoriul intocmit in acest dosar, procurorii au retinut urmatoarea situatie de fapt: Inculpatul Talos Adrian nu a incunostiintat autoritatile despre evenimentul din data de 22 iulie 2014 cand, in jurul orelor 20,30, in zona stadionului Dan Paltinisan din Timisoara, Dascalescu Ion Ciprian a executat mai multe focuri cu o arma letala de calibru 9 mm asupra unui autoturism marca Nissan Navaro, in care se aflau cele trei parti vatamate, proiectilele oprindu-se in grila radiatorului, in portiera dreapta fata si in usa din spate a autoturismului.

boncu11

 

De asemenea, acelasi inculpat, a sustinut in fata organelor de politie, a procurorului si a instantei de judecata ca el este autorul faptelor savarsite in data de 22 iulie 2014, aceste declaratii fiind date in scopul favorizarii lui Dascalescu Ion Ciprian, pentru a ingreuna cercetarile in dosarul penal si pentru a  impiedica tragerea la raspundere penala a acestuia.

Inculpatul Moisa Florin Vasile a facut declaratii necorespunzatoare adevarului in fata organelor de urmarire penala si a instantei de judecata cu privire la faptele comise de Dascalescu Ion Ciprian in data de 22 iulie 2014, respectiv a sustinut, in mod mincinos, ca l-a vazut la volanul autoturismului pe acesta iar pe locul din dreapta spate de unde au fost executate focurile de arma se afla Talos Adrian, desi din probele administrate in cauza a rezultat ca acestea au fost executate de Dascalescu Ion Ciprian.

Sa mai spunem ca “regina probelor” care a inclinat balanta in apel a fost expertiza balistica, care a demonstrat ca focurile de arma au fost foarte bine tintite, urmele gloantelor de 9 mm demonstrand ca s-a incercat lichidarea adversarilor. “S-a tras in plin asupra noastra, am fost la un pas sa fim lichidati!”, spune Lucian Boncu, unul dintre pasagerii jeep-ul Nissan Navaro.

Dosarul “mincinosilor” a fost trimis, spre competenta solutionare, Tribunalului Timis. (Gh. Ilas)

Leave a Reply