VOCEA RUSIEI! Presedintele Klaus Iohannis, atacat virtual prin sistemul de afisare a publicitatii Google AdWords! Textul face referire la pensiile romanilor si il acuza pe presedinte ca i-a mintit pe oameni

iohannis_impact

Publicitatea prin intermediul Google este folosita ca arma de atac la Klaus Iohannis pe site-ul ziarului Adevarul. Astfel, prin sistemul de afisare a publicitatii Google AdWords, a fost sponsorizata o reclama care dezinformeaza cu privire la o lege promulgata de Klaus Iohannis. Presedintele Klaus Iohannis a promulgat legea antifumat este o stire publicata de Adevarul.


Cand aceasta este accesata de pe dispozitivele mobile cu Android (pe iPhone nu apare aceeasi problema), este afisata in caseta dedicata promovarii prin Google AdWords o trimitere catre un site diferit. Textul face referire la Iohannis, la pensiile romanilor si il acuza pe presedinte ca i-a mintit pe oameni.

Trimiterea este catre site-ul news.stanroll.ru pe care este afisata prima stire cu Iohannis – falsa – si restul casetelor sunt cu diverse titluri false. Domeniul a fost creat in acest an, pe 10 ianuarie 2016, dupa cum se vede in lista de informatii despre acesta. De asemenea, la website title apare denumirea Vocea Rusiei. Localizarea dupa IP fixeaza Londra, Marea Britanie, ca oras, scrie Adevarul

Link-urile de pe site nu trimit catre nimic, doar executa un refresh al site-ului si deschide o fila noua. Totusi, fara link-ul activ folosit in reclama din Adevarul, acest site afiseaza informatiile in alte limbi (uneori si in romana). Ce nu este cert acum e daca site-ul este folosit doar pentru a aduna cat mai multe afisari, folosind AdWords, sau va deveni in timp o sursa de stiri false, noteaza jurnalistii de la Adevarul. (Mara Ion)

 

Leave a Reply