DOLIU! Psihologul Adela Dinu, care in ultimii ani a militat pentru drepturile femeilor pe piata muncii din Romania, a fost rapusa de o boala necrutatoare!

adela1

Dupa ce ani la rand a consiliat sute de cupluri pentru a supravietui, pentru a depasi momentele de criza conjugala, psihologul Adela Dinu a cedat definitiv in propria sa batalia pentru supravietuire.


O boala nemiloasa a rapus-o la doar 39 de ani, la scurt timp dupa ce a fost diagnosticata, desi tratamentul dur inceput in toamna anului trecut parea ca incepe sa-si faca efectul. Inima n-a mai rezistat. Vestea decesului Adelei Dinu cazut ca un trasnet asupra rudelor, prietenilor, cunoscutilor, dar si asupra femeilor de afaceri din Romania care au absolvit cursurile Scolii Nationale a Femeilor Manager, un proiect european derulat prin intermediul Asociatiei pentru Promovarea Femeii din Romania, unde Adela Dinu detinea functia de director executiv.

Lupta impotriva discriminarii femeilor pe piata muncii, impotriva violentei domestice, psihoterapia de cuplu si de familie, consolidarea egalitatii de sanse pe piata muncii – au fost doar cateva dintre preocuparile profesionale ale Adelei Dinu, care, in ultimii ani, a fost manager de proiect in 10 proiecte europene in domeniul educatiei adultilor. „S-a demonstrat ca firmele care rezista pe piata sunt cele conduse de femei, pentru ca sunt stabile. Femeile sunt discriminate pe functii de conducere pentru că exista prejudecati”, spunea Adela Dinu cu ocazia lansarii unuia dintre programele destinate femeilor.

O data cu trecerea sa in nefiinta, se poate spune fara teama de a gresi ca femeile din Romania au pierdut unul dintre cei mai vajnici luptatori pentru drepturile lor.

Adela Dinu era casatorita si avea un copil.

Sincere condoleante familiei indurerate!

3 thoughts on “DOLIU! Psihologul Adela Dinu, care in ultimii ani a militat pentru drepturile femeilor pe piata muncii din Romania, a fost rapusa de o boala necrutatoare!

Leave a Reply