ANCHETA INTERNA! Pistolarul de la Crima Organizata Timisoara care a amenintat cu arma un jurnalist, in vizorul ministrului de Interne! “Ni s-a cerut sa nu difuzam imagini de la incident, intrucat am distruge acoperirea politistului in dosarele in care lucreaza ca agent acoperit”

silviu1

Incidentul petrecut ieri dimineata, in timpul descinderilor DIICOT la domiciliile unor traficanti de droguri din Timisoara, cand un politist de la Crima Organizata a amenintat cu pistolul un cameraman de la Kanal D, nu a trecut neobservat de catre conducerea Ministerului Afacerilor Interne.


Imediat dupa ce i s-a adus la cunostinta faptul ca un politist a pus pistolul in piept unui jurnalist, apoi l-a culcat pe burta, ministrul de Interne, chestorul Petru Toba, a ordonat o ancheta interna la Biroul de Combatere a Crimei Organizate Timisoara pentru stabilirea imprejurarilor in care s-a produs acest incident deosebit de grav. Totodata, Florin Diacenco, politistul care a avut o cadere psihica si a scos pistolul pentru a ameninta un jurnalist, nu va mai participa la descinderile pe teren ale colegilor sai.

“Ce stres putea sa aibă domnu’ Diacenco, cata vreme alerga ca un capiat in spatele mascatilor, el preferand sa se certe cu jurnalistii pentru lampa de pe camera, cand mascatii toti aveau lanterne aprinse pe casca? Seful lui, Adrian Negriloiu, care nici nu fusese acolo, zice ca Diacenco i-a cerut lui Silviu sa stinga lampa ca agita cainii de lupta ai infractorului! Pai, mascatii erau deja in curte si n-am vazut niciun caine de lupta, omule! Poate ca, in sfarsit, trebuia sa va faceti de ras in toata tara ca sa vina un control serios de la Minister si sa va demita pentru incompetenta, ca de 10 ani vedem droguri si interlopi peste tot in Timisoara, dar Negrila nu ii vede!”, a comentat un participant la perchezitiile de ieri dimineata.

ana_turda

Inca traumatizat dupa incidentul de ieri, cand s-a trezit cu o arma indreptata asupra sa, cameramanul de la Kanal D, Silviu Craciun, spune ca asteapta finalizarea anchetei dispuse de ministru si masurile ce se vor lua impotriva politistului, pentru ca ulterior sa faca o plangere penala.

“Asteptam rezultatul anchetei si masurile ce se vor lua impotriva politistului, pentru ca ulterior sa fac o plangere penala. Desi am inregistrat pe camera momentul in care Florin Diacenco si-a pierdut cumpatul si a indreptat arma impotriva mea, cei de la minister ne-au cerut sa nu facem publice aceste imagini, intrucat am distruge acoperirea politistului in dosarele in care lucreaza ca agent acoperit”, ne-a precizat Silviu Craciun.

Reamintim ca, ieri dimineata, in timpul perchezitiilor DIICOT la locuintele unor traficanti de droguri, unul dintre politistii de la Crima Organizata care participau la actiune a cerut operatorului televiziunii Kanal D sa-si stinga lampa de la camera video, pentru a nu atrage atentia traficantului cautat la domiciliu si a compromite retinerea acestuia. Pentru a fi mai convingator, a scos pistolul din dotare, cu care l-a amenintat pe operatorul TV, dupa care i-a ordonat sa i-a pozitia “culcat”.

Incidentul a fost aplanat de colega operatorului, jurnalista Ana Turda, care l-a rugat pe politist sa nu-i mai ameninte colegul Ulterior, in curtea imobilului, in timp ce continua sa filmeze perchezitia, cameramanul a fost avertizat din nou, cu un cot intre coaste, sa opreasca inregistrarea. (Gh. Ilas)

7 thoughts on “ANCHETA INTERNA! Pistolarul de la Crima Organizata Timisoara care a amenintat cu arma un jurnalist, in vizorul ministrului de Interne! “Ni s-a cerut sa nu difuzam imagini de la incident, intrucat am distruge acoperirea politistului in dosarele in care lucreaza ca agent acoperit”

  1. In plangerra penala a jurnalistului sper ca apare si persoana care divulga actiunile politiei. “cadera psihica” acreditata intentionat se cheama “politist adevarat” care sigur nu ar risca sa te apere si pe tine si pe oricine intr—o situatie de terorism, daca Doamne fereste, si la la noi ar fi ca la altii mai civilizati. Asa ca alegeti ce vreti presuri sau politisti. Fara a ma contrazice, poate “caderea psihica i se trage si de la faptul ca doar celor fara pile li se desfiinteaza posturile peste noapte…poate ancheteaza si asta Apud Toba….desi el personal nu arenicio autoritate morale in fata unui profesionalist cum e Florin. Bravo Florin!

  2. o doamna politist de la Arges intreba pe facebook, intr-un comentariu la articol, cine a fost invitatul la descinderile DIICOT: politia sau presa? interesanta perspectiva

  3. Politist cu cadere psihica se traduce pentru profani ca acel politist este foarte slab pregatit si nu are ce cauta in acel serviciu. Asta daca face ,,bau ” un infractor langa el se scapa in izmene.
    Cat despre cameraman are mai multe descinderi si alte actiuni de acest fel la activ decat speriosul ala de militian.

  4. Nu compara mere cu pere Yohhanescu…apeoape oricine stie sa tina o camera in mana..oti trebuie eventual un curs..dar politist sub acoperire la crima organizata la antitrog nu e oricine..asa ca ..hai sa nu exageram cu calitatile unui cameraman…ce au in comun cei doi?sexul si faptul ca s au trezit mai de dimineata in ziua aia…

  5. adevarul e undeva la mijloc! politistii pregatesc mult o astfel de actiune, totul trebuie sa iasa la fix, iar daca un cameraman aprinde lumina la poarta infractorului, totul se duce dracului! acel politist nu a facut decat sa atentioneze presa ca reprezinta un factor disturbator, care poate compromite totul! nu cred ca ar trebui sanctionat. parerea mea

  6. Pacat de politist!Inca putin si chiar vom ajunge sa cerm parea jurnalistilor ,mitropolitului sau vre-unei ghicitori!Greseala a pornit de la cel care a anuntat presa! Se merge in actiune sau la shooting foto!
    Pt politist toata stima !Pt cameramanul afectat ….daca ti se pare prea greu cauta alt post!

Leave a Reply