EVACUARE! Antena 3 si alte patru posturi de televiziune ale mogulului Dan Voiculescu, somate sa paraseasca cladirea din care emit! Inspectorii ANAF au acordat un termen ultimativ de 5 zile

gadea1

Antena 1, Antena 3, Antena Stars, Euforia si Zu TV trebuie sa-si paraseasca sediile aflate in cladirea ICA, proprietate a lui Dan Voiculescu confiscata de catre instanta de judecata. Cinci zile le-a dat la dispozitie ANAF, potrivit directorului Antena 3, Mihai Gadea.


Directorul Antena 3 a relatat cum s-au comportat agentii ANAF! “Au inceput sa-i legitimeze pe unii dintre colaboratorii nostri, pe unii dintre cei care lucreaza la Antena 3 si Antena 1, au inceput sa le faca fotografii, de parca erau infractori, si sa dea niste ordine de evacuare, pe care nici nu au vrut sa ni-l dea in mana, un ordin de evacuare ca trebuie sa parasim toate cladirile din care emitem in termen de cinci zile.

Atentie, in termen de cinci zile. In statul roman, situatia este in felul urmator: s-a luat o decizie a instantei, am respectat aceasta decizie a instantei din august 2014, instanta care facea referire la condamnarea unor oameni la ani foarte grei de temnita- 10 ani, 8 ani- si, desigur, confiscarea sediilor Antena 3, Antena 1 si, de fapt, a cinci posturi de televiziune, fiindca e vorba de confiscarea sediilor Antena 3, Antena 1, Antena Stars, Euforia si Zu TV.

De atunci si pana acum in fiecare zi am avut discutii la modul in care am putea sa solutionam aceasta problema cu avocatii si am pus urmatoarea intrebare: ‘Daca toate celelalte posturi de televiziune pot sa functioneze in cladiri ale statului si sa plateasca chirie, noi am putea sa fim intr-o situatie similara?’. Am facut foarte multe cereri la Ministerul de Finante, la Guvernul Romaniei, am facut acte oficiale in care i-am intrebat daca ar fi dispusi sa ne inchirieze aceste sedii, pentru ca au fost confiscate din august 2014”.

Mihai Gadea a adaugat ca Antena 3 are contract de chirie pentru cladirile din care functioneaza si ca juristi si instante au decis ca in momentul in care o cladire este confiscata, contractul de inchiriere ramane valabil, atat timp cat chiriasul a fost de buna credinta.

“Va rugam, dispuneti o decizie sa platim chirie sau, daca nu platim chirie, ca au fost la un moment dat si discutii de felul acesta, daca nu ne admiteti sa platim chirie, dati-ne un termen rezonabil- cinci luni, sase luni”, a spus Mihai Gadea.

Realizatorul emisiunii “Sinteza Zilei” a precizat ca “au venit multi domni si doamne si au inceput sa intre din birou in birou, legitimand oamenii de acolo si au inceput sa le faca fotografii. Ne-au spus ca avem cinci zile pentru a parasi toate aceste cladiri”. (Vlad Enciu)

Leave a Reply