LIBER LA INJURATURI? Legea defaimarii nu va mai contine niciun fel de sanctiuni! Dupa semnalele critice venite de la Ambasada SUA, Liviu Dragnea, initiatorul legii, spune ca nu a dorit sa afecteze libertatea de exprimare

dragnea

Initiatorul Legii defaimarii, Liviu Dragnea, liderul PSD, a declarat, astazi, ca va depune amendamente la aceasta lege prin care va elimina definitia defaimarii, dar si sanctiunile pentru cei care ar fi incalcat legea.
Liviu Dragnea a explicat ca, in acest moment, legea nu mai prevede un cuantum maxim al amenzilor. “O sa scoatem complet articolul, ca sa nu mai existe niciun fel de confuzie, pentru a nu se mai denatura sensul initial al acestei legi”, a spus Dragnea, la sediul PSD.


Intrebat de jurnalisti daca va ramane in lege trimiterea la Ordonanta 137/2000, cea care prevede amenzi maxime de 100.000 de lei pentru discriminare, liderul PSD a spus ca legea nu va mai contine niciun fel de amenzi.

“Este in actuala legislatie din Romania aceasta prevedere. Puteti ataca Ordonanta 137, pe care n-am initiat-o, puteti ataca ideea de discriminare. Inca o data va spun, astazi, prin amendamentele pe care le voi depune, noile amendamente, o sa scot si aceasta trimitere la lege, ca sa nu mai existe confuzie”, a adaugat liderul PSD.

Dragnea a tinut sa precizeze ca va depune un amendament prin care se va elimina definitia defaimarii din lege. “Astazi voi scoate din lege si definitia defaimarii. Deja au fost scoase anexele, astazi o sa eliminam complet articolul, definitia nu va fi inlocuita cu nimic”, a conchis Liviu Dragnea.

Legea lui Dragnea a fost retrimisa la Comisia juridica din Camera Deputatilor pentru modificari. Comisia va da un nou raport marti, urmand ca cel mai probabil miercuri legea sa fie votata in plen.

‘In continuare se poate injura la televizor, se poate injura pe Facebook, se poate injura pe orice sistem de comunicare. Ideea de a promova toleranta prin educatie este o idee pe care o sustin si pe care vreau sa o promovez in continuare. Nu afectez prin nicio actiune de-a mea libertatea de exprimare. Prin amendamentele adoptate saptamana trecuta de Comisia juridica (a Camerei Deputatilor – n.r.) amenzile au fost scoase. O sa scoatem complet articolul pentru a nu mai exista confuzii. Nu e vorba de un semn de intrebare, eu am afirmat foarte clar ca sunt de acord cu aceste afirmatii, adica noi nu am intentionat sa limitam libertatea de expresie. Si, pentru a nu mai fi niciun dubiu, amendamentele de astazi vor clarifica legea’, a explicat presedintele PSD.

Reamintim ca, azi dimineata, ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, a declarat ca aceasta lege incalca libertatea de exprimare.

“Protejarea libertatii de exprimare, chiar si in cazurile in care exprimarea aleasa ofenseaza, este un aspect fundamental al unei societati democratice sanatoase. Politica Guvernului SUA este clara… Condamnam discriminarea si ura, dar in acelasi timp ne opunem legilor care interzic exprimarea ofensatoare cu pretul libertatii de exprimare”. (Mara Ion)

 

2 thoughts on “LIBER LA INJURATURI? Legea defaimarii nu va mai contine niciun fel de sanctiuni! Dupa semnalele critice venite de la Ambasada SUA, Liviu Dragnea, initiatorul legii, spune ca nu a dorit sa afecteze libertatea de exprimare

  1. Nu mai intelege nimeni rostul acestei legi care nu respecta caracterul trihotomic din care face parte si sanctiunea. Are rost toata tevatura asta pentru un act fara nicio valoare? Mintea intunecata a psd-istilor…

Leave a Reply