EFECTUL GODINA! Seful IPJ Brasov, chestorul Ioan Aron, a decis sa se pensioneze! Directia Control Intern din cadrul IGPR a sesizat parchetul pentru infractiuni in legatura cu serviciul savarsite de sefii lui Marian Godina

godina

Echipa de control din cadrul IGPR care a efectuat verificari la Brasov, in cazul sesizarilor facute de agentul sef Marian Godina, a sesizat parchetul in legatura cu “presupuse interventii in afara cadrului legal, in sensul favorizarii unei persoane ce a fost sanctionata contraventional”.


Primul efect al scandalului declansat de dezvaluirile agentului de politie, seful Inspectoratului Judetean de Politie Brasov, chestorul Ioan Aron, a decis sa-si inainteze Inspectoratului General al Politiei Romane raportul de pensionare.

“Echipa de control a efectuat verificari pentru agentul Godina, toate celelalte aspecte care au venit ulterior semnalarii in cauza vor fi inaintate spre competenta solutionare aceluiasi organ de parchet”, a precizat, vineri, inspectorul general al Politiei Romane, Bogdan Despescu, cu prilejul sedintei de bilant a activitatii Politiei Romane pe 2015, intrebat de jurnalisti daca controlul de la Brasov a fost doar in cazul lui Godina.

El a precizat ca acel control a fost trimis ca urmare a semnalarilor din presa.

“Vizavi de cazul de la Brasov, fac precizarea caacel control a fost trimis de inspectorul general al Politiei Romane, urmare a semnalarilor din presa. Controlul a stabilit aspecte de naturapenalasemnalate de agentul respectiv, fapt pentru care am inaintat pentru competentasolutionare la Parchetul Judecatoriei Brasov. In concluzia respectiva se face referire la aspecte care pot atrage raspunderea penala, urmare a semnalarii agentului. Lasam parchetul sa se pronunte cu privire la aceasta cauza”, a spus seful IGPR.

Prim-procurorul Parchetului de pe langa Judecatoria Brasov, Postolache Florin Nicolae, a declarat miercuri intr-o conferintade presa ca asteapta raportul de la IGPR in cazul agentului sef Marian Godina si, in functie de datele din raport, vor fi efectuate incadrarile juridice corespunzatoare si se va dispune inceperea urmaririi penale si vor fi demarate cercetarile.

Raportul de control al IGPR a fost intocmit dupa un control efectuat marti la sediul IPJ Brasov de catre Directia de Control Intern a IGPR.

Parchetul de pe langa Judecatoria Brasov a fost sesizat de catre Directia Control Intern, care a efectuat verificari privind posibila savarsire a unor infractiuni in legatura cu serviciul de catre sefii profesionali ai agentului sef Marian Godina, in legatura cu “presupuse interventii in afara cadrului legal, in sensul favorizarii unei persoane ce a fost sanctionata contraventional”. (V.E.)

Leave a Reply